Hlavní obsah

Litvínovský Šlégr hráče tentokrát chválil

LITVÍNOV

Odčinit předchozí domácí debakl od Kladna se povedlo hokejistům Litvínova v zápase s českobudějovickým Mountfieldem. Ani vítězství 5:2 je však neposunulo výš z předposledního místa extraligové tabulky. „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ale bohužel jsme inkasovali gól. Pak jsme se konečně střelecky prosadili, na což jsme dlouho čekali. Narozdíl od úterý musím kluky pochválit, že bojovali až do konce,“ hodnotil duel litvínovský asistent trenéra Jiří Šlégr.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Litvínovský obránce Jiří Šlégr

Článek

Událostí byla obnovená premiéra Karla Pilaře po osmi letech v domácím dresu. „Je to hráč s přehledem a trpělivostí. Má parádní střelu i rozehrávku. Jeho debut hodnotíme pozitivně, ale byl to zatím jen jeden zápas,“ glosoval Šlégr vystoupení nové posily.

Utkání se náramně vydařilo Peteru Jánskému, který dal dva góly a připsal si ještě jednu asistenci. I pro něj měl litvínovský asistent tentokrát jen slova chvály: „Pokud bruslí a má nasazení a dodržuje pokyny, pak je to jeden z našich nejlepších hráčů.“

Střelecky se na vítězství podílel i útočník Viktor Hübl, který vstřelil důležitý gól na 2:1. „Od začátku sezóny se nám nedaří, takže jsme rádi za tři body. Proti Budějovicích jsme museli skóre otáčet,“ poznamenal forvard, který nastoupil proti svému bývalému klubu. „V Budějovicích mám pořád hodně známých a měl jsem velkou motivaci. Za rok a půl, co jsem z jihu Čech pryč, se tam toho moc nezměnilo. S nikým z někdejších spoluhráčů jsem se ale nehecoval. Soustředil jsem se jen na zápas,“ svěřil se Viktor Hübl.

Tlačil: Soupeř potrestal chyby

Českobudějovický trenér Jan Tlačil litoval porážky, jejíž výši označil za krutou: „Myslím, že dvě třetiny jsme byli lepší týmem, přesto jsme prohráli o tři góly. Ze začátku jsme díky pozorné hře měli zápas v rukách. Pak jsme udělali několik individuálních chyb, které soupeř potrestal a už si pohlídal vítězství.“

Jihočeši v posledních čtyřech kolech bodovali pouze jednou. „Hráči cítí, že mají svoji kvalitu,jsou však značně netrpěliví. Ale často zbytečně otevírají vlastní obranu a v těch chvílích inkasujeme. Musíme se vrátit k pokoře, abychom měli pracovitý tým jako v začátcích soutěže,“ dodal Tlačil.

Reklama

Související témata: