Hlavní obsah

Karlovy Vary nabírají formu, na Slavii vyhrály bez potíží 3:0

PRAHA

Úřadující mistr nabírá formu. Po letargickém vstupu do soutěže se Karlovy Vary probouzejí, což potvrdily i v zápase 15. kola na ledě Slavie. V repríze loňského finále Palečkův soubor triumfoval 3:0, když každou třetinu své vedení navyšoval. Dvěma brankami se blýskl Václav Pletka, brankář Lukáš Sáblík vychytal druhé čisté konto v sezóně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hokejisté Karlových Varů se radují z druhého gólu na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Pokud do vysočanské arény zavítal neznalý hokejový divák, rozhodně by nehádal, že vidí reprízu loňského finále. Ospalé tempo s minimem šancí by jen sotva sneslo nálepku průměrný zápas. Jako první se přeci jen osmělili hosté, s pokusy Pletky a Skuhravého si ovšem Slipčenko bez problémů poradil.

V čtrnácté minutě pláchl slávistické obraně Skuhravý, jeho sólový únik zastavil jen za cenu faulu Drtina. Ještě před přerušením se kotouč stihl dostal k Pletkovi, který poslal Energii do vedení. Inkasovaná trefa domácí přeci jen trochu probudila, vyložené šance se ale nedostavovaly. Výjimkou byla jen Žižkova střela, která se lehce otřela o horní tyčku Sáblíkovy klece.

V 25. minutě ujel po levém křídle Pletka, Slipčenko si proti němu povyjel několik metrů z branky, aby mu zmenšil úhel, a úspěšně - ránu ztlumil na hrudi. První vážnější příležitost domácích přišla až téměř v polovině utkání. Po přihrávce Micky pálil hned z první Doležal, Sáblík, který znovu dostal přednost před Mensatorem, se ale střelhbitě přesunul k druhé tyči a udržel jednobrankový náskok.

Pojistku přidal svým druhým zásahem Pletka

Na druhé straně nebezpečně zahrozil Kumstát, Slipčenko ještě stažil zasáhnout. Varování ovšem slávisté nebrali příliš vážně, za což je v 32. minutě potrestal Košťál. Pech nahrával zpoza branky a karlovarská šestadvacítka střelou z první našla skulinu mezi gólmanovými betony. Těsně před pauzou se ještě znovu blýskl Sáblík, když pohotově vyrazil Beránkovu střelu zblízka.

<span>Hned po pár vteřinách hry ve třetí třetině propásly Vary ideální možnost k navýšení skóre. Při Kumstátově tutovce se Slipčenko natáhl přes celé brankoviště a puk zastavil před čarou. Západočeši ale dlouho smutnit nemuseli, v 43. minutě dotlačil ve skrumáži kotouč do branky Pletka, což následně potvrdil i videorozodčí.</span>

<span><span>Pražany třetí gól definitivně uzemnil, přes dobře organizovanou defenzivu hostů se probíjeli jen zřídka. Když už se jim to přeci jen povedlo, tak jako Červenkovi, naráželi na jistého Sáblíka. Šance Slavii svitla necelých pět minut před třetí sirénou, kdy hráli déle jak minutu ve čtyřech proti třem. Ani tuto možnost ale nevyužila, a tak si Karlovy Vary odvážejí zasloužené vítězství.</span></span>

<tbody><tr class="invert"><td>HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 14. Pletka (Skuhravý, Kumstát), 32. Košťál (Pech, Dej), 43. Pletka (Skuhravý, Kumstát). Rozhodčí: Fraňo, Jebavý - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 4087.</td></tr><tr><td><strong>Slavia:</strong> Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Doležal - Branda, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Micka, M. Čermák, Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský. </td></tr><tr><td><strong>Karlovy Vary:</strong> Sáblík - Němec, Čutta, Dobroň, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: