Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 0:3Plzeň skórovala v Kladně z přesilovek i oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Tvrdík 0 : 1
22. Kracík 0 : 2
38. Straka 0 : 3

KLADNO

Třetí výhru v řadě slavili hokejisté Plzně v 15. kole extraligy na ledě Kladna. Při vítězství 3:0 jim ke gólu dvakrát pomohla přesilová hra, jednou dokonce skórovali při vlastním oslabení, kdy skóroval Martin Straka. Ze šesté příčky tabulky se plzeňští hokejisté vyšplhali mezi špičku soutěže.

Článek

Navzdory oficiálnímu zápisu Kladnu chyběl zraněný Kaberle, ale i bez něj se domácí pustili do soupeře s elánem a Salfický v brance Plzně se měl co ohánět. Velké šance neproměnili Frolík a Bílek. Vedení se tak ujali hosté. Ve třetí minutě byl vyloučen Růžička a šest vteřin před jeho návratem skóroval Tvrdík.

Ve zbytku třetiny se hrálo především před plzeňskou brankou, jenže Bílek ani Patera Salfického neprostřelili, Kalla pro změnu zblízka pálil nad. Při dalším oslabení zase hosty zachránila tyčka a když se až k brankáři dostal znovu Bílek, nedokázal puk protlačit po ledě přes jeho lapačku. Kladnu nestačilo ke gólu ani čtrnáct střel na branku.

Druhá přesilovka, druhý gól 

Na začátku druhé třetiny hrála Plzeň druhou přesilovku v zápase a podruhé ji dokázala přetavit v branku. Tentokrát už po šestnácti vteřinách potrestal vyloučení Kameše důrazný Kracík, jenž dorazil puk za záda domácího brankáře Kopřivy.

Vrchol kladenské bezradnosti při hře v útoku nastal na konci druhé třetiny. Při přesilovce domácích se puku zmocnil obránce Jeřábek, poslal jej dopředu na rozjetého Straku, a plzeňský kapitán zvýšil už na 0:3.

Hanzlík neproměnil trestné střílení

Od 47. minuty hrálo Kladno přesilovku pět na tři, ale když už Procházka konečně překonal brankáře, rozhodčí jeho trefu správně neuznali za gól pro hru vysokou holí. Devět minut před koncem prokličkoval kladenskou obranou Benda zastavený jen za cenu faulu, nařízené trestné střílení ale Jiří Hanzlík neproměnil.

Kladno tak mohlo zápas ještě zdramatizovat v další přesilové hře, jenže Bělohlav po krásném ťukesu spoluhráčů zblízka přestřelil. Když zbývaly do konce zápasu necelé tři minuty, hráli domácí znovu v dvojnásobné početní výhodě. Ani tentokrát však Salfickému čisté konto nepřekazili.

HC Geus Okna Kladno - HC Plzeň 1929  0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Tvrdík (Vampola), 22. Kracík (Vampola, Tvrdík), 38. Straka (Jeřábek). Rozhodčí: Pešina, Souček - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3266.
Kladno: Kopřiva - V. Kameš, Mudroch, Šmach, Trončinský, Dlouhý, D. Růžička - M. Procházka, Patera, Tomajko - Diviš, Čurilla, Bělohlav - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - Valský. Trenér: Zdeněk Müller.
Plzeň: Salfický - Jeřábek, Modrý, Benák, Hanzlík, Dresler, Mezei, Benda, Dobrovolný - Bomersback, Straka, Vlasák - Vampola, Kracík, Matějovský - Scofield, Kovář, Tvrdík - Adamský, Heřman, Dvořák. Trenér: Marian Jelínek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín