Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 4:1Vítkovice po třech prohrách venku doma proti Liberci opět zabraly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Treille 1 : 0
25. Moravec 1 : 1
26. Sičák 2 : 1
44. Ujčík 3 : 1
46. Hubáček 4 : 1

OSTRAVA

Tři venkovní prohry za sebou odčinili hokejisté Vítkovice v nedělním utkání 15. kola extraligy proti Liberci, který v domácí nedobytné hale zdolali 4:1. Hosté na vedoucí gól Treilleho dokázali v oslabení odpovědět, ale pak byl soupeř lepší a převahu zúročil třemi trefami. Bílí Tygři nezastavili pokles formy, z posledních osmi zápasů získali pouze tři body.

Článek

Do vítkovické branky se po zranění vrátil reprezentační gólman Štěpánek a v rušné první části mohl několikrát dokázat své kvality. Oboustranně svižný hokej v ní nabídl spád, pár zajímavých momentů, jen ne góly. Vítkovice byly v zahajovací desetiminutovce lehce aktivnější. Zásluhou přesnější kombinace častěji obývali své útočné pásmo, ale šance z kategorie vyložených chyběly. Snad jen v osmé minutě se Stehlík dostal blízko před Leinonena, který mu však zmenšil střelecký úhel.

Hosté okamžitě kontrovali ofenzívou. Bartovič se v deváté minutě zjevil sám před Štěpánkem, který ale střelhbitou reakcí udržel nulu. V závěru první dvacetiminutovky na Štěpánkovi vyhořel i Nedvěd.

Vítkovický kouč Hadamczik prohodil o přestávce místa Treillemu a Klimkovi a už první střídání přineslo efekt. Francouzský reprezentant ve 23. minutě zachytil odražený puk na brankovišti a dorazil ho do branky. Domácí vzápětí dostali navrch přesilovku, ale její úvod sehráli nedůsledně a pykali vyrovnáním. Zasloužil se o něj zejména Podkonický, který nejprve vybojoval puk pro Moravce a pak ještě stačil zakrýt výhled Štěpánkovi, jemuž nahození libereckého beka propadlo za záda.

Početní výhodu však Ostravané stihli také využít. Zbytek přesilovky už byl o něčem jiném: Klimkův pokus při obléhání liberecké klece zneškodnil Leinonen, ale o pár sekund později v závaru před brankou doklepl kotouč do sítě Sičák. Vítkovice měly ve druhé třetině více ze hry. Jejich náskok mohl zvýšit Varaďa, v 37. minutě však jeho rána zápěstím cinkla o tyčku.

Na startu třetí části Vítkovice přečkaly oslabení a rychle připojily rozhodující úder. Hostující obranu přečíslili Svačina s Ujčíkem, který zblízka nedal Leinonenovi šanci. Po čtvrtém gólu už nebylo, co řešit. Za necelé dvě minuty přidal čtvrtý gól Hubáček, když si svým typickým způsobem vybruslil oblouček z rohu na střed a švihem zavěsil přesně do pravého horního růžku.

Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Treille (R. Hruška, Rehák), 26. Sičák (Kvapil, Klimek), 44. Ujčík (Svačina), 46. Hubáček (Stehlík) - 25. Moravec (Podkonický). Rozhodčí: Grečko (SR), Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5950.
Vítkovice: Štěpánek - Rehák, Trnka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Kvapil, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Varaďa - Ujčík, Vrána, Svačina - Klimek, R. Hruška, Szturc. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Liberec: Leinonen - DeSantis, Hunkes, Rýgl, Jareš, Moravec, Derner, Pavlů, Čakajík - Klimenta, P. Nedvěd, Hlaváč - Bartovič, Kašpařík, V. Nedorost - Packard, Podkonický, Víšek - Špaček, Plodek, Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: