Hlavní obsah

Brno - Litvínov 1:3Kometa v souboji týmů ze dna tabulky prohrála s Litvínovem 1:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Šindel 1 : 0
30. Jánský 1 : 1
49. Hübl 1 : 2
53. Lukeš 1 : 3

V souboji dvou týmů ze dna extraligové tabulky poslední Kometa Brno nenavázala na předcházející výkony a prohrála s Litvínovem 1:3. O výsledku rozhodla poslední třetina, v níž už Brňané nestačili držet se soupeřem krok a po chybách v obraně inkasovali dva góly, na které už nedokázali odpovědět. Propast poslední Komety se po této prohře na bezprostřední sousedy v tabulce ještě zvýšila.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hokejista Litvínova Peter Jánský dává první gól do brněnské branky.

Článek

K jednobrankovému náskoku dopomohla hned v první třetině Kometě v osmé minutě dvojnásobná přesilová hra, když na trestnou lavici zasedli útočník Bojer a o necelou minutu později také obránce Gureň. Brňané převahu využili k rychlé kombinační akci, kterou zakončil tvrdě a přesně střílející Šindel.

Po prvním gólu dostal duel bojovný náboj, ve kterém vynikali na obou stranách brankáři. Domácí Trvaj vynikal pozorností, kryl i sólové útoky Trávníčka a Černého. Litvínov si sice počínal v úvodní třetině v ofenzívě důrazněji.

K vyrovnání ale nepomáhaly Litvínovu ani přesilové hry. Teprve po půlhodině hry si našlápl od půlící čáry Jánský, který přebruslil domácího obránce Vyrůbalíka a střelou mezi chrániče Trvaje skóroval. Po inkasované brance Kometa zrychlila a zpřesnila své kombinace, získala převahu a poslední instanci byl brankář Hübl. Ten zázračně vyrazil ramenem Dopitův bekend pod horní tyčku a po Humlově protiútoku a přesné přihrávce si s litvínovským brankářem neporadil ve své brněnské premiéře ani kanadský útočník Bourret.

Urputný souboj s oboustrannými chybami nabídla závěrečná třetina, v níž se silovým pojetím prosazoval více Litvínov. Kometa postrádala útočníka Erata, jenž inkasoval ve druhé třetině sice učebnicový, ale tvrdý bodyček od obránce Švarného. Trenéři Pazourek a Baďouček ale i při Eratově absenci dali přednost hře se čtyřmi útoky, když ve dvou řadách zaskakoval na křídle Svoboda.

Právě důrazem si Litvínov zajistil plný bodový zisk. Ve 49. minutě nestačili brněnští obránci odrazit kotouč a po Jenáčkově přihrávce jej dotlačil do sítě Viktor Hübl. Inkasovaný gól hodně naboural psychiku domácích hokejistů, kteří sehráli následně hodně nepřesně přesilovku, v níž si nevypracovali vážnější šanci a při vyloučení Bourreta naopak přesilovku Litvínova zužitkoval Lukeš, jenž dal definitivní pečeť na vítězství svého týmu.

HC Kometa Brno - HC Benzina Litvínov 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Šindel (J. Novák, Erat) - 30. Jánský (Jenáček), 49. V. Hübl (Jenáček), 53. Lukeš (Jánský, Reichel). Rozhodčí: Mikula, Šír - Gebauer, Poruba. Vyloučení: 6:6. Vyoužití: 1:1. Diváci: 7100.
Brno: Trvaj - Richter, Bičánek, Novák, Ovčačík, Houdek, Vyrůbalík - Erat, Dopita, Klimtl - Šindel, Huml, Ludvík - Bourret, Pucher, R. Dlouhý - J. Svoboda, R. Procházka, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Baďouček.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Pilař, Švarný, Gureň, Punčochář, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - J. Černý, V. Hübl, Jenáček - Kubinčák, Trávníček, Gerhát - Majdan, Bojer, Vopat. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: