Hlavní obsah

Vítkovický Ujčík si notuje s Vránou

OSTRAVA

Třetím gólem na začátku třetí třetiny Vítkovice zlomily v nedělním 15. kole extraligy odpor hokejistů Liberce. Autorem byl Viktor Ujčík, na konci boje vyhlášený nejlepším hráčem vítězů. „Dokud to bylo 2:1, bylo to nepříjemné,“ poznamenal nový střední útočník, který do svého útoku dostal Petra Vránu, jenž se na led vrátil téměř po deseti měsících, kdy si léčil otevřenou zlomeninu holenní a lýtkové kosti.

Článek

Ti dva si očividně sedli. „Umíme si vyhovět, hraje se nám spolu dobře. Péťa výborně najíždí na puky a dobře nám přihrává,“ vykládal Ujčík.

Vrána po utkání do šatny dokulhal. „Má podvrtnutý kotník, stalo se to v posledních vteřinách. Ještě nevím, jak je to vážné,“ posteskl si trenér Alois Hadamczik. „Liberec byl po dvě třetiny velice silným protivníkem. Pomohl nám třetí gól, až závěrečnou třetinu jsme odehráli v tempu a velmi dobře,“ dodal vítkovický kouč.

„Jsem velice zklamaný. Věřil jsem, že ve Vítkovicích můžeme získat body. Ale na začátku třetí třetiny jsme udělali dvě chyby a domácí toho využili,“ kroutil hlavou liberecký obránce Jiří Hunkes, jehož mrzely i neproměněné šance. „Čím více chceme, tím méně se daří. Všechno to souvisí se sebedůvěrou. Ta naše je momentálně hodně nízko.“

Liberci nepomohlo, že mu vyrovnávací gól spadl do klína při vlastním oslabení. Střelu Moravce totiž tečoval vítkovický obránce Rehák tak, že gólman byl bezmocný. „Mám ho zabít? Tohle mu dlouho neodpustím,“ žertoval Jakub Štěpánek, který se vrátil do vítkovické branky po sedmi. Léčil si poraněná třísla. „Už je to dobré, ale musím posílit nohy,“ řekl.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec