Hlavní obsah

Č.Budějovice - Třinec 4:2České Budějovice porazily Třinec a ukončily sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Sailer 1 : 0
7. Tomas 1 : 1
9. Hudec 2 : 1
21. Kohn 2 : 2
29. Sailer 3 : 2
46. Gulaš 4 : 2

Hokejisté Českých Budějovic porazili v 15. kole extraligy Třinec 4:2 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Jihočechům k výhře pomohly dvě branky v přesilových hrách, o které se postaral kapitán Petr Sailer. Obránce domácích Petr Gřegořek odehrál 600. zápas v nejvyšší soutěži.

Článek

Oceláři se pustili do svých hostitelů bez respektu a brankář Turek měl od začátku plné ruce práce. Vyznamenal se hlavně při likvidaci jedovaté střely Tomase z levého kruhu, která následovala po křížné přihrávce od Poláka. Skóre však otevřeli z rychlého protiútoku domácí, když přečíslení dva na jedno zakončil kapitán Sailer bekhendem nad Hamerlíkův pravý beton.

Inkasovaný gól hosty nezaskočil, dokázali vyrovnat už za půldruhé minuty. Mezi kruhy vypálil Bonk, k odraženému puku od zadního mantinelu nabruslil Tomas a pohodlně doklepl puk do odkryté branky. Budějovičtí brzy na to využili přesilovku, střelou z ostrého úhlu jim vrátil vedení Hudec. Mnohem větší aktivita přesto zůstávala na holích Ocelářů, kteří zejména při trestu Ptáčka vůbec nepustili domácí tým ze třetiny. Turka však nepřekonal Kohn, Martynek a opakovaně ani Zíb.

V úvodu druhého dějství budějovická obrana chybovala, Polanský zpětnou přihrávkou našel na pravém kruhu zcela volného Kohna, který vyrovnal. Několik dalších minut sledovali diváci oboustranně neurovnanou hru, po níž následovalo probuzení domácích.

Třineckého gólmana ohrozili Vydaraný a po něm bekhendem také Gulaš. Následně Jihočeši přinutili k faulu obránce Výtiska, a ten vydržel na trestné lavici jen 17 vteřin. Po nápřahu Gřegořka od modré zametl puk z brankoviště za Hamerlíkova záda pohotový Sailer. V dalším náporu prověřil třineckého strážce svatyně utěšenou střelou Ptáček a dokonce ve vlastním oslavení jeli domácí dva na jednoho, ale Vakova přihrávka šla Sailerovi na paty.

Brzy po zahájení třetí třetiny měl obrovskou šanci domácí Mertl, ale ze skrumáže před brankou se opakovanými pokusy neprosadil. Osudným pro hosty se stalo vyloučení Hrabala, které domácí využili ke zvýšení náskoku. Po ukázkovém kombinaci vstřelil svůj sedmý gól v sezoně nejlepší střelec Mountfieldu Gulaš. Během trestu Šimánka se ocitl ve výhodné pozici Peterek, ale při Turkovi stálo štěstí. V 53. minutě poslal Gulaš do sólového nájezdu Vaka, ten však ztroskotal na Hamerlíkově pravém betonu. V samotném závěru hráli hosté 86 vteřin v pěti proti třem, ale korigovat stav už nedokázali.

HC Mountfield České Budějovice - HC Oceláři Třinec 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Sailer (Gulaš, Vak), 9. M. Hudec (Melichar, Mikeska), 29. Sailer (Gřegořek, Gulaš), 46. Gulaš (Vak, Gřegořek) - 7. Tomas (Bonk, V. Polák), 21. Kohn (Polanský). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 8:7. Využití: 3:0. Diváci: 4409.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Gřegořek, Snopek, Melichar, Macháček, Vydarený, Poživil - Gulaš, Vak, Sailer - L. Květoň, Mikeska, Melichárek - M. Hudec, Mertl, Veselý - Šimánek, Červený, Kotrla. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Výtisk, Cartelli, Lojek, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomas, Bonk, V. Polák - Hampl, Kanko, Pospíšil. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: