Hlavní obsah

Kůrka chybí v sestavě Českých Budějovic, údajně v týmu skončil

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejový útočník Tomáš Kůrka údajně končí v Českých Budějovicích. Nejproduktivnější hráč Jihočechů chyběl v posledních dvou zápasech v sestavě, oficiálně ze zdravotních důvodů. Podle informací České televize však reprezentační forvard v klubu končí a vedení se jej snaží vyměnit.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Hokejista Českých Budějovic Tomáš Kůrka před brankářem Karlových Varů Lukášem Mensatorem

Článek

Tuto verzi potvrdil i kapitán mužstva Petr Sailer. "Je to otázka na vedení, ale bylo nám řečeno, že pro Tomáše Kůrku se hledá trejd," řekl Sailer České televizi.

Generální manažer František Joun se k situaci odmítl vyjádřit, podle tiskového mluvčího Antonína Vansy nehraje Kůrka ze zdravotních důvodů. Stejným způsobem vysvětlil jeho absenci i trenér Jan Tlačil. "Útočník Kůrka nehrál ze zdravotních důvodů, v Liberci měl střevní potíže. Kdy se vrátí, nevím, nejsem lékař," uvedl Tlačil na tiskové konferenci.

Kůrka, autor sedmi branek a pěti asistencí, měl v Českých Budějovicích problémy i před sezónou, kdy nechtěl přistoupit na snížení platu. Klub jej následně poslal do první ligy, což hráč odmítl a později na úpravu kontraktu přistoupil.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín