Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 3:2Góly v oslabení pomohly Pardubicím k výhře nad pražskou Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Ručinský 0 : 1
18. Pivko 1 : 1
38. P. Sýkora 2 : 1
44. Starý 3 : 1
52. Výborný 3 : 2

Dvě branky vstřelené v oslabení a gól v přesilovce nasměrovaly hokejisty Pardubic k výhře nad Spartou. Východočeši nakonec porazili Pražany 3:2 a potěšili tak více než deset tisíc diváků, kteří zavítali do pardubické ČEZ Areny.

Článek

Zápas tradičních rivalů začal oboustrannou aktivitou a rekordní návštěna se od první sekundy bavila výborným hokejem. Do vedení se dostala pražská Sparta po Ručinského střele ze třetí minuty. Sparťanský veterán si hezky najel do pásma a do Haškova protipohybu otevřel skóre utkání.

Východočeši měli o pár minut později výhody dvou spojených přesilovek, ale ani jednu z nich nevyužili i díky precizní sparťanské práci v obraně. Hosté v této fázi hráli velmi zkušeně a Eatonu toho moc nedovolili. Pražané měli výhodu přesilovky v závěru první třetiny, ale naopak sami inkasovali. Brejk dvou na jednoho využil Libor Pivko. Jeho trefu bruslí uznal až videorozhodčí.

Úvod prostředního dějství patřil hostujícímu celku. Pražané se častěji dostávali do zakončení a svého soupeře přestříleli v poměru 12:7. Největší šanci měl ve 29. minutě Petr Ton, kterému se povedlo ujet všem. Při zakončení mu však puk sjel z čepele hole a svůj blafák do bekhendu gólově nezakončil.

Domácí Petr Sýkora, opět v oslabení, dopadl v závěru druhé dvacetiminutovky lépe. Špirko mu přenechal puk na polovině, pardubický kanonýr se rozjel a střelou k tyči překonal Cháberu. V samotném konci druhé třetiny se ještě zaskvěl brankář Hašek po Koreisově střele.

Vstup do třetí části hry se lépe povedl domácím hokejistům. Ti využili Vykoukalova nedovoleného bránění k nabytí rozhodujícího náskoku. V polovině početní výhody se po obléhání Chábery dostal k puku Starý a čtvrtým gólem v sezoně poslal Eaton do dvoubrankového náskoku.

Ten Východočechům vydržel necelých osm minut. Sparta nejprve nepotrestala držení střelce třetí pardubické branky, prosadila se však o chvíli později. V předbrankovém prostoru se nejlépe orientoval Výborný a pod Haškem snížil na rozdíl jediné branky.

Domácí však závěr ubránili. Nejprve museli odolat sparťanskému náporu po Havířově vyloučení, ve kterém je podržel gólman. Závěr zápasu strávili v útočném pásmu poté, co byl potřetí v utkání vyloučen Martin Ručinský. V poklidu tak dovedli utkání do vítězného finiše.

HC Eaton Pardubice - HC Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. Pivko (Zohorna, Havíř), 38. P. Sýkora (Špirko), 44. Starý (Koukal, Zohorna) - 3. Ručinský (Látal, Černošek), 52. D. Výborný (Vykoukal, Hlinka). Rozhodčí: Minář, R. Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7, navíc Ručinský (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 10 095.
Pardubice: Hašek - Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Jillson, Šeda - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Cetkovský, Kousal, Somík - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Sparta: Chábera - Vykoukal, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec, J. Mrázek - Ton, Broš, Podlešák - D. Výborný, Hlinka, Netík - Látal, Langhammer, Ručinský - Hromas, Krätzer, Koreis. Trenéři: Hynek a F. Výborný.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice