Hlavní obsah

Mistr se zvedá. Konečně začínáme hrát, co chceme, libuje si Pletka

Jan ŠkvorSport.cz

V první čtvrtině aktuální sezóny zažívaly Karlovy Vary to, co si již před nimi okusila řada týmů. Po nadšení ze zisku titulu přišla bolestná kocovina. Západočeši rozdávali body na počkání a v tabulce se propadli až ke dnu. V posledních kolech se ovšem blýská na lepší časy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejista Karlových Varů Václav Pletka (uprostřed) oslavuje gól na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Tři zápasy bez prohry, naposledy Palečkův soubor zaslouženě triumfoval na ledě Slavie. „Je vidět, že jsme schopni podat velice slušný výkon. Podobný těm z loňské sezóny,“ libuje si brankář Lukáš Sáblík.

Díry v obraně a spousta inkasovaných branek. Vizitka Karlových Varů z úvodní čtvrtiny soutěže. Jaký to rozdíl oproti nedělnímu duelu na Slavii, kde právě defenziva byla západočeskou chloubou! „Celý zápas jsme hráli velice zodpovědně, Slavia se skoro vůbec nedostávala do šancí,“ pochvaloval si gólman Lukáš Sáblík neprostupnou obranu. „Konečně jsme začali hrát to, co chceme,“ přidal se útočník Václav Pletka, který Slavii skolil dvěma trefami.

Klíčovými faktory karlovarské výhry byl zejména bezchybný výkon Sáblíka a fakt, že se podařilo uhlídat produktivní Červenkovu formaci. „Podařilo se nám ji udržet na uzdě, což rozhodlo. Vyplatilo se nám, že jsme si na ně dali pozor,“ řekl Sáblík a zároveň přiznal, že před formou Červenky panoval v kabině Varů respekt. „O jeho formě jsme si ani nic říkat nemuseli, každý den to vidíme v tisku.“

Brankář hokejistů Karlových Varů Lukáš Sáblík zdraví fanoušky po vítězství na Slavii.foto: Právo/Milan Malíček

Ještě důležitější byl ale spolehlivý výkon Sáblíka. „Sáblo chytá super, má výbornou formu. Když vás drží gólman, psychika jde nahoru. Získáváme tím sebedůvěru,“ vysekl svému gólmanovi poklonu Pletka. Sáblík, který dostává v brankovišti překvapivě prostor před Lukášem Mensatorem, si tak v probíhajícím ročníku připsal už druhou vychytanou nulu. „Určitě to je super, ale nepřeceňoval bych to. Oba zápasy, ve kterých jsem vychytal nulu, odehráli kluci výborně dozadu. Moc mi pomohli,“ zříkal se zásluh ve prospěch svých spoluhráčů.

Pletka: Do čeho plácnu, to mi tam spadne

Důležité pro Západočechy byla i skutečnost, že se ujali vedení. „Máme vysledované, že jakmile obdržíme gól, na deset patnáct minut přestaneme hrát a zneklidníme. A trvá nám dlouho, než se z toho dostaneme. Teď jsme se s přibývajícími góly zklidnili a to nám zůstalo až do závěrečné sirény,“ těšilo Sáblíka.

Pod vítězství na Slavii se dvěma góly podepsal Václav Pletka, který v elitní formaci nastupuje po boku Skuhravého s Kumstátem. „Cítím se dobře, do čeho plácnu, to mi tam spadne. Doufám, že to bude pokračovat co nejdéle. Jsem rád, že mi dal trenér důvěru a dal mě k nim. Zápas od zápasu je naše souhra lepší, snad to bude klapat. Oba dva to jsou vysocí silový hráči, do všeho jdou jako buldoci. Já se jim tam kolikrát radši ani nepletu, protože by mě srazili. Snažím se hledat prostor mezi kruhy a čekat, až mi to tam dají,“ smál se Pletka.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice