Hlavní obsah

Kladno nedává góly, střelecké trápení nezahnal ani Procházka

Jeden gól za stodvacet minut, to je střelecká vizitka hokejistů Kladna z posledních dvou extraligových zápasů. V nedělním utkání proti Plzni vyšli navíc už potřetí v této sezóně střelecky naprázdno, a nepomohl jim ani návrat kanonýra Martina Procházky. Ten sice ve třetí třetině brankáře Salfického překonal, jenže jeho trefa nebyla uznána pro hru vysokou holí.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Kladna Martin Procházka (vlevo) v souboji s karlovarským obráncem Ondřejem Němcem

Článek

Kladno prohrávalo s Plzní 0:3, když domácí dostali v 47. minutě zápasu výhodu dvojnásobné přesilové hry. Po dělovce Jaroslava Kally od modré se puk odrazil k Martinu Procházkovi a ten konečně prolomil zakletí plzeňské brány s brankářským čarodějem Dušanem Salfickým.

Jenže jen na pár vteřin. I z tribuny bylo jasné, že Procházkova hokejka se nacházela hodně vysoko a rozhodčí po shlédnutí videa jeho gól neuznali. "Od brankáře se odrazil puk a já do něj reflexivně bouhcnul někde na úrovni ramen. Přišlo mi, že by to mohl být gól, ale bylo na posouzení rozhodčích, jestli ho uznají," tvrdil po zápase smířeně Martin Procházka.

Neuznání branky bylo pro kladenského kanonýra o to smutnější, že v letošní sezóně stále čeká na svou první branku. Hráč, který jich přitom v lize už nastřílel hodně přes tři stovky, se nyní hodně trápí. "Snažím se, co to jde, ale nemůžu se pořád trefit. A když už se to konečně povede, tak mi gól neuznají," usmál se trpce hokejista, jehož góly pomáhaly ke zlatým medailím i české reprezentaci.

"Ale nejsem z toho příliš nervózní... Snažím se tomu věnovat víc i na tréninku, dávám si něco navíc. Ale chce to asi jen trpělivost a čekat, až to tam padne a pak se mi snad povede zase rozstřílet," zůstává v klidu Procházka, jenž se do sestavy Kladna vrátil po třízápasové pauze pro potíže s kolenem.

Procházka opět s Paterou, ale na pravém křídle

Aby si zranění znovu neobnovil, byl domluvený s trenéry, že nebude chodit na oslabení. Navíc místo své tradiční pozice levého křídla nastupoval tentokrát v prvním útoku Kladna po pravici Pavla Patery. "Bylo to trochu jednodušší než nalevo, kde si člověk musí plnit i defenzivní úkoly . Na pravém křídle jsem se mohl věnovat víc hře dopředu. Dostal jsem se do několika dobrých šancí, ale stejně jako ostatním mi to tam nepadlo," popisoval svou novou roli.

Jen tři kluby nastřílely v této extraligové sezóně méně branek než Kladno. O jeden gól méně má Plzeň, ještě hůře jsou na tom v Liberci a v posledním týmu soutěže z Brna. "Góly jsou poslední dobou naše bolest. Přijde mi, že až moc chceme a snažíme se všechno dostat až do branky. Chybí nám při zakončení klid a rozvaha. Navíc Salfa měl výborný den," pochválil plzeňského gólmana.

Výsledky Kladna ale zatím připomínají houpačku. Jednou poníží soupeře šestigólovým přídělem, vzápětí ale zase dostanou výprask. "Já myslím, že to není jenom u Kladna, všechny výsledky v lize jsou nahoru dolů. Tímhle je poslední dobou ta liga trochu bláznivá. Je to hodně vyrovnané a pak v zápasech záleží, kdo dá první góly. Nedělal bych z toho nějakou velkou vědu," zakončil Procházka.

Reklama

Související témata: