Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 3:4Mistrovské Vary připravily lídra z Vítkovic o domácí neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Košťál 0 : 1
29. Kristek 0 : 2
32. Čutta 0 : 3
34. Sičák 1 : 3
37. Štefanka 2 : 3
39. Kumstát 2 : 4
60. Burger 3 : 4

PRAHA

Hokejisté Vítkovic prohráli v dohrávce 14. kola O2 extraligy před svými fanoušky s Karlovými Vary 3:4. Vítěznou branku mistrovského celku vsítil Petr Kumstát. Domácí prohrávali nejprve 0:3, poté 2:4, ale stíhací jízdu do konce nedotáhli, kontaktní gól zaznamenal až třináct sekund před koncem zápasu Burger. Vítkovice tak prohrály poprvé v sezóně na svém ledě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost hokejistů Karlových Varů po výhře ve Vítkovicích

Článek

Nejnovější vítkovická posila Marek Malík ještě nenastoupila, domácí se navzdory porážce udrželi v čele nejvyšší soutěže. Vítkovice si pro Malíka nechávaly v zápisu volné místo do posledních minut před utkáním, ale povolení ze zámoří nedorazilo včas a urostlý bek nenastoupil. Stejně tak i nedoléčený útočník Vrána. I bez nich se domácí snažili o úvodní tlak, který se ale rozbil o soustředěnou obranu Energie.

"Malík byl připravený nastoupit, bohužel nepřišla transferkarta," vysvětlil trenér Hadamczik po utkání. "Soupeř hrál velmi dobře. Do první třetiny jsme nastoupili vlažně a méně bruslili. Paradoxně jsme dva ze čtyř gólů dostali po buly a individuálních chybách. Důležitý byl hlavně ten čtvrtý, když Kvapil prohrál vhazování a nedůsledně šel do protihráče. Možná je to k zamyšlení, soupeř byl ale velice silný a zasloužil si vyhrát," uznal kouč domácích.

Kompaktní karlovarský soubor

Mistr se Ostravě představil jako kompaktní soubor. K ostražité defenzivě přidal i útočnou nadstavbu. Od druhé desetiminutovky první části se těžiště hry přesunulo mnohem blíže k vítkovické brance. Štěpánek ve 12. minutě zabránil dorážce Hluchého, ale hosty vzápětí poslal do vedení Košťál, který se bez přípravy opřel do Pechova vyhraného buly.

Domácí na přelomu první a druhé části přežili těžké dvě minuty v dvojnásobném oslabení. Soupeř sice rychle kombinoval v útočném pásmu, ale nestřílel z vyložených možností. Západočeši i přesto nadále výborným bruslením a nebezpečnými brejky dělali vítr v domácí obraně.

Energie svou převahu korunovala potřetí

Podruhé udeřili dokonce v oslabení: Trnka po obtížné přihrávce od Ujčíka ztratil puk na modré čáře a rychlý výpad zakončil Kristek ukázkovým švihem pod břevno. O dva góly v jednom oslabení Kristka po několika desítkách vteřin připravila tyčka vítkovické branky, na níž skončil další průnik hostujícího útočníka.

Energie však posléze svou převahu přece korunovala potřetí, když v přesilovce napálil Čutta do sítě Pletkův pas od zadního mantinelu. Kouč Alois Hadamczik i za nepříznivého stavu postavil svůj výběr na nohy rošádami v sestavě. Tým v závěru druhého dějství chytil tempo a v rychlém sledu dostal soupeře pod tlak dvěma využitými přesilovkami.

Napětí čtvrtým gólem zmírnil Kumstát

Cestu do sítě si našel Sičákův projektil od modré čáry a za tři minuty přehodil ležícího Sáblíka Štefanka. Napětí však čtvrtým gólem znovu brzy zmírnil Kumstát, který byl nejpohotovější ve skrumáži před Štěpánkem.

Karlovarští výbornou hrou ve středním pásmu v závěru soupeře prakticky k ničemu nepustili. Třináct sekund před koncem Burger sice snížil, ale na vyrovnání už Vítkovicím nezbyl čas.

"Pro nás bylo důležité, že jsme pořád vedli. Za stavu 3:0 jsme si vybrali slabší chvilku a soupeř využil dvě přesilovky. Důležitý byl ale gól na 4:2, který nám hodně pomohl. V závěru jsme se snažili hrát dobře ve středním pásmu, což se nám dařilo. Podali jsme velice slušný výkon," uvedl po zápase karlovarský Mikuláš Antonik.

Vítkovice Steel - Energie Karlovy Vary 3:4 (0:1, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Sičák (Burger), 37. Štefanka (Varaďa), 60. Burger (Sičák) - 13. Košťál (Pech), 29. Kristek, 32. Čutta (Pletka, Skuhravý), 39. Kumstát (Skuhravý, Hájek). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Kis, Prchal. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5325.
Vítkovice: Štěpánek - Rehák, Trnka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Kvapil, Burger, Hubáček - Klimek, Štefanka, Varaďa - Ujčík, Roman, Svačina - Treille, R. Hruška, Szturc. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Čutta, Dobroň, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články