Hlavní obsah

Liberecký Pinc se těší na páteční premiéru

Po sedmi měsících se hokejový brankář Marek Pinc vrací do extraligy. Naposledy chytal v polovině března za Vítkovice v play off. V pátek si odbude premiéru v tomto ročníku v brance Bílých Tygrů Liberec, s nimiž se v úterý domluvil na smlouvě.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejový brankář Marek Pinc

Článek

Jakou jste měl přípravu?

Nejprve individuální a od půlky července jsem trénoval s Litvínovem. Každý den jsem byl na ledě i s extraligovým áčkem, za což jim děkuji. Fyzicky se cítím výborně.

Na angažmá jste čekal dlouho, takže jste si asi oddechl?

Je pravda, že jsem měl více než půlroční zápasovou nečinnost. Nějaké nabídky byly, ale všechno ztroskotalo na tabulkovém odstupném, jaké vyžadovaly Vítkovice. Nakonec Liberec to dal a dohodli jsme se. Jsem rád, že jdu zrovna do Liberce, kde jsem v předminulé sezóně už působil. Ve středu jsem si už zachytal za libereckou farmu z Benátek nad Jizerou v první lize v Ústí nad Labem.

Libereckému mužstvu se ale v extralize nedaří. Dostanete se ze třináctého místa výš?

Myslím, že tým má na lepší příčky. Základem je proniknout do play off, které bývá hodně vyrovnané a i desátý celek po základní části může vyhrát titul.

Jak se těšíte na páteční debut ve Zlíně?

Hodně. Po tak dlouhé pauze zase okusím extraligovou atmosféru. V Liberci ode mně čekají, že klukům pomohu. Zlín má výborné střelce v čele s Balaštíkem a Leškou, ale dá se hrát s každým. Potřebujeme bodovat.

Nechtěl byste raději začínat před domácím publikem?

Musím se přizpůsobit losu. To, že začnu venku, mi nevadí. Možná je to lepší, než na domácím ledě, kde bych byl pod větším tlakem okolí.

Měl byste vytvořit brankářskou dvojici s Terem Leinonenem.

Budu se asi muset učit víc anglicky, abych mu rozuměl. Nasazování do zápasů je na trenérech. Vím, že chytám v pátek. A co bude dál, to se teprve uvidí.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín