Hlavní obsah

Brno nepřerušilo mizérii ani na Spartě, zbytek extraligy se mu vzdaluje

Jan ŠkvorSport.cz

Ani po šestnáctém kole nebere trápení hokejistů Brna konce. Pazourkův soubor podlehl na ledě Sparty po mdlém výkonu 2:6 a ztráta na zbytek extraligy narůstá. Že z Prahy neodjíždí s ještě větším přídělem, může Kometa vděčit svému brankáři Hovimu. Sparta naopak po čtyřech zápasech bodovala naplno. I zásluhou Tomáše Netíka, který si připsal stý gól v extralize.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Netík střílí přes obránce Brna Tomáše Houdka a gólmana Sasu Hoviho gól Sparty

Článek
Fotogalerie

Postavení obou týmů v tabulce bylo na hře patrné od úvodních vteřin. Zatímco domácí se vytrvale hnali do útoku, Brňané sázeli na co nejjednodušší hru s důrazem na defenzivu, což se jim ovšem ne tak úplně dařilo. Již po dvou minutách mohl otevřít skóre Netík, Hovi byl ale připraven. O tři minuty později se ale smál sparťanský forvard, když se šikovně protáhl po levém křídle a střelou zápěstím rozesmutnil početný kotel hostujících příznivců.

V 11. minutě zastavila další Netíkův pokus tyč, k volnému puku ale dojel nejrychleji Langhammer a střelou do prázdné klece zvýšil. Jestliže měla hra Brna byť jen malý systém, od tohoto momentu se již rozpadl celý. Na Hoviho se valil jeden útok za druhým a Pazourkův soubor byl hodně rád, že finský gólman dokázal zlikvidovat i stoprocentní tutovky v čele se samostatným nájezdem Hlinky.

Dvě minuty před prvním odchodem do kabin Brno poprvé vážněji ohrozilo Cháberu a hned slavilo úspěch. Při přesilovce napřáhl na modré Ovčačík a kotouč přes klubko hráčů před brankou doputoval až do sítě. Na začátku druhé části odmítl vyrovnání Ludvík, když zcela sám před Cháberou zakončil slabě. To ještě Brno nemohlo tušit, že to pohříchu znovu bude jeho jediná šance v třetině...

Netík vstřelil svůj stý gól v extralize

Hned z protiútoku totiž ujeli do brejku Látal s Ručinským a prvně jmenovaný střelou mezi Hoviho betony upravil na 3.1. V polovině zápasu mohl přidat čtvrtý gól domácích Broš, v samostatném nájezdu orazítkoval horní tyčku. Sparta se ale další trefy dočkala záhy, při dalším přečíslení vrátil vyraženou Koreisovu střelu za brankovou čáru Podlešák.

A brněnské trápení pokračovalo i v závěrečné třetině. Hostující obrana ponechala před svým brankářem zcela nekrytého Langhammera, který gólmana oklamal pohybem ramen a pohodlně poslal kotouč do branky. V 52. minutě hrála Kometa dlouhou přesilovku pět na tři, při které snižoval na 2:5 Šindel.

<span>To ale bylo ze strany hostů vše, konečnou podobu dal výsledku nechytatelnou dělovkou Netík, který tak zaznamenal stý gól v extralize.</span>

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Netík (Ton, Vykoukal), 11. Langhammer (Netík, Ton), 22. Látal, 32. Podlešák (Koreis, Hrdel), 44. Langhammer (Hrdel, Podlešák), 57. Netík (Vykoukal, J. Mrázek) - 18. Ovčačík (J. Novák, Vondráček), 52. Šindel (Erat). Rozhodčí: Hodek, Jebavý - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 7:7, navíc Erat (Brno) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 6717.
Sparta: Chábera - Vykoukal, Gulaši, J. Mrázek, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec - Ton, Broš, Hromas - D. Výborný, Hlinka, Netík - Látal, Langhammer, Ručinský - Hrdel, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek, F. Výborný a Dušek.
Brno: Hovi - Richter, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Houdek, Kempný, Koma, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - Huml, Ludvík, Vondráček - Bourret, Šindel, R. Dlouhý - J. Svoboda, R. Procházka, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Baďouček.

Reklama

Související témata: