Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 5:1Hokejisté Třince porazili snadno Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Martynek 1 : 0
15. Květoň 2 : 0
22. Fabuš 2 : 1
25. Hrabal 3 : 1
35. Kohn 4 : 1
37. Polák 5 : 1

TŘINEC

Hokejisté Třince v 15. kole extraligy s Mladou Boleslaví nezaváhali a po přesvědčivém vítězství 5:1 unikli svému soupeři na sedm bodů. Domácí položili základ úspěchu dvěma góly v první třetině. I když hosté se ještě na moment vzchopili a snížili v přesilovce díky Fabušovi, po třetí brance Hrabala Oceláři jednoznačně ovládli bojiště a mohutnou převahu korunovali dalšími trefami Kohna s Polákem.

Článek

Třinec si poměrně záhy vybudoval dvoubrankový náskok, byť na ledě mezi soupeři ještě tak výrazný rozdíl nebyl vidět. Jedině v produktivitě. Král totiž už ve druhé minutě pobídl ke gólu Supa, který však tváří v tvář vyprášil jen Hamerlíkův beton.

Třinec táhla k úspěchu Peterkova řada. Hostující obranu poprvé rozebrala v deváté minutě a Martynek pod padajícím Schwarzem využil přesilovku. Druhý gól by díky svému provedení mohl brát body i za umělecký dojem. Peterek poslal brilantními stahovačkami dva protihráče opačným směrem a jako na zlatém podnosu puk naservíroval Květoňovi, který bez potíží zavěsil.

Hosté v poli soupeři zdatně konkurovali, v koncovce se jim ale lepila smůla na hokejky. I proto, že Hamerlík se překonával. Shořel na něm osamocený Boháč, jenž svou střelu tlačil k levé tyči, ale brankář ucpal volný prostor lapačkou.

S dvěma góly v zádech se Oceláři začali prosazovat i lepší a přesnější kombinací. Utkání na okamžik zdramatizoval Fabuš, který se v přesilovce trefil od modré čáry švihem těsně nad ledem. Domácí však kontrovali stejnou mincí, když Kohn s Růžičkou vyšachovali hostující čtyřlístek rychlými přihrávkami a Hrabal si tvrdým příklepem připsal premiérový gól v červenobílém dresu.

Pak už třinecký expres nebyl k zadržení. Domácí nedali Středočechům nátlakovou hrou vydechnout a v závěru druhé třetiny se jejich převaha měnila v drtivou. Přišly i další góly: nahrávač Kohn se představil také v netradiční roli střelce a Polanského pas zpoza branky přeposlal do levého horního růžku. Když pak Duben fauloval unikajícího Martynka a Polák proměnil trestné střílení, ujel gólman Schwarz na střídačku. Náhradník Valent musel ještě před koncem třetiny vyřešit vyložené šance Výtisk a Tomase.

I v závěru se hrálo prakticky na jednu bránu. Další obrovské příležitosti zahodili Kohn nebo Květoň, který neproměnil sólo v oslabení. Valent však další puk za záda nepustil. I tak si Oceláři v posledních pěti minut vyslechli skandovaný potlesk Werk Arény.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Martynek (D. Květoň, Peterek), 15. D. Květoň (Peterek, Seman), 25. Hrabal (M. Růžička, Kohn), 35. Kohn (Polanský), 37. Polák z trestného střílení - 22. Fabuš (Jiruš). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. Diváci: 3558.
Třinec: Hamerlík - Cartelli, Výtisk, Seman, Malec, Zíb, Hrabal, od 45. navíc Lojek - Tomas, Polák, Bonk - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kohn, Polanský, M. Růžička - od 45. navíc Kanko, Ostřížek, Pospíšil. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Mladá Boleslav: Schwarz (37. Valent) - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Šagát, Macho, Fabuš - Gajovský, Vrbata, Handlovský - Nouza. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec