Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 4:3Hanzlík rozhodl v prodloužení o výhře Plzně nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Heřman 1 : 0
16. Kvapil 1 : 1
31. Ujčík 1 : 2
36. Burger 1 : 3
46. Bomersback 2 : 3
58. Vlasák 3 : 3
65. Hanzlík 4 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v 16. kole extraligy vedoucí Vítkovice 4:3 v prodloužení, když dokázali otočit nepříznivý stav 1:3. Rozhodující branku vstřelil 11 vteřin před koncem nastaveného času obránce Jiří Hanzlík. Západočeši se tak přiblížili Vítkovicím na rozdíl dvou bodů.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Hokejisté Plzně oslavují gól - ilustrační fotografie

Článek

Hosté postrádali šest hráčů základního kádru, ale poprvé se v jejich dresu představil navrátilec ze zámoří Marek Malík. Místo Štěpánka se v brance objevil náhradník Šindelář. Domácí v úvodu potvrdili formu z posledních zápasů a v 8. minutě se jim po dobrém napadání podařilo překonat pevnou defenzivní hráz Vítkovic. Dvořák přihrál najíždějícímu Heřmanovi, který dotlačil kotouč za záda Šindeláře. Platnost vedoucí branky potvrdil sudí až po konzultaci s kolegou u videa.

Rozjetá Plzeň poté mohla přidat další gól, Vampola ale po spolupráci s Kracíkem mířil bekhendem zblízka mimo. Hosté vsadili na velkou četnost střelby. Zkušený gólman Salfický však jejich pokusy dokázal krýt. V 15. minutě navíc domácí jeli v přečíslení dva na jednoho. Scofieldovu střelu zastavil Šindelář a z následné dorážky přestřelil Kovář branku.

O chvíli později přihrál Sičák z obranného pásma do jízdy Kvapilovi, jenž svoji individuální akci zakončil povedeným forhendovým blafákem. Vyrovnaný stav vydržel až do poloviny utkání, protože domácí naráželi na dobře organizovanou hru hostů ve střední třetině. Vítkovice trpělivě čekaly na svou šanci. Ta přišla ve 31. minutě. Kvapil našel dlouhým pasem Ujčíka, který své sólo nadvakrát proměnil ve vedoucí gól.

Hosté poté i díky dvěma přesilovkám v rychlém sledu za sebou převzali otěže utkání a necelých šest minut před druhou přestávkou získali v početní výhodě dvoubrankový náskok. Burger totiž na vrcholu levého kruhu počkal na správný okamžik a tvrdou střelou nad Salfického rameno zaznamenal svoji devátou trefu v letošním ročníku. Viditelně otřesení domácí kontrovali pouze přímočarým průnikem Scofielda zakončeným střelou zápěstím, kterou vyrazil dobře vyjetý Šindelář.

Západočeši měli na začátku třetí třetiny problémy proniknout do útočného pásma. Když už se jim to povedlo, tak narazili na pozorného Šindeláře. Nastartovala je až kontaktní branka ve 46. minutě, kdy v přesilovce tečoval Bomersback do sítě Bednovu střelu od modré čáry. Vzápětí podklouzl hostující bek Sičák a Vampola tváří v tvář Šindelářovi vypálil nad. V 58. minutě už úspěšnou dorážkou vyrovnal Vlasák.

Najednou lépe se pohybující domácí mohli utkání definitivně otočit v posledních minutách normální hrací doby. Po vybídnutí od Straky ztroskotal Bomersback na Šindelářovi a v 60. minutě z podobné pozice před brankou zamířil Benda mimo. V prodloužení nejprve Plzeň promarnila přesilovou hru, ale 11 vteřin před koncem nastavení trefil z prostoru pravého kruhu bod navíc střelou mířící přesně do levého horního růžku Hanzlík.

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Steel 4:3 v prodl. (1:1, 0:2, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Heřman (Dvořák), 46. Bomersback (Benda, Modrý), 58. Vlasák (Benda, Scofield), 65. Jiří Hanzlík (Vampola) - 16. Kvapil (Sičák, Rehák), 31. Ujčík (Kvapil), 36. Burger (Sičák, Hubáček). Rozhodčí: Salminen (Fin.), Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 7075.
Plzeň: Salfický - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Benda - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Vampola, Kracík, Matějovský - Scofield, Jan Kovář, Tvrdík - Adamský, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.
Vítkovice: Šindelář - Sičák, Voráček, Kuboš, Stehlík, Malík, Rehák, Trnka - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Varaďa - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Šedivý, Roman, Szturc. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články