Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 0:2Slávisté Slipčenko s Nerudou vychytali v Litvínově čisté konto

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Sklenář 0 : 1
58. Havel 0 : 2

LITVÍNOV

Poprvé v sezóně vyhráli hokejisté pražské Slavie v extralize bez obdrženého gólu. A paradoxně v zápase, v němž se prostřídali dva brankáři. Zraněného Roberta Slipčenka totiž ještě v první třetině duelu v Litvínově nahradil Stanislav Neruda, který podal vynikající výkon a hosté vyhráli na severu Čech 2:0.

Článek

„Slipčenko si natáhl třísla a už asi v šesté minutě mi signalizoval, že brzy půjde střídat. Bylo na něm znát, že ho to hrozně bolí. Rozhodl se, že už to dál nepůjde. Odjel z branky, a tak jsem šel místo něj,“ přiblížil Neruda nucenou brankářskou rošádu.

Utkání se chvílemi proměnilo v souboj slávistického gólmana s domácími střelci. „Litvínovští měli velké šance hlavně v přesilovkách. Kluci v obraně to ale perfektně ubránili. Některé střely mě trefovaly, i když jsem je třeba neviděl. Prostě mi přálo štěstí a zaplaťpánbůh za tříbodové vítězství,“ líčil Neruda, který se hned po příchodu na led vyznamenal při dvou jasných příležitostech Roberta Reichla. „Každému gólmanovi pomůže, když mu vyjdou první zákroky. Cítil jsem se dobře a mohu to přirovnat k loňskému zápasu s Pardubicemi, který jsme vyhráli také 2:0,“ usmál se brankář Pražanů.

Asistent slávistického kouče Jiří Čelanský k souboji poznamenal: „Viděli jsme nervózní utkání, což byl následek častého vylučování. Hra byla rozkouskovaná. Přijeli jsme s jednoznačným cílem po dvou porážkách v řadě bodovat, a to se nám povedlo. A díky gólmanům, kteří zaslouží absolutorium, jsme uhájili čisté konto. Moc si toho ceníme.“

Litvínovský trenér Jiří Kučera litoval špatné střelecké koncovky: „V poli jsme neodehráli špatné utkání, ale nedali jsme góly. Mrzí nás dvě promarněné takřka dvouminutové přesilovky pěti proti třem.“

Útočník Vojtěch Kubinčák přitakal: „Chyběl nám důraz a stáli proti nám výborní brankáři. Především Neruda měl svůj den, chytal fantasticky. Chtělo to dát nějaký vydřený gól. Za stavu 0:1 jsme se tlačili dopředu, bohužel bez efektu.“

Další forvard Peter Jánský měl podobné mínění. „Bylo to o jednom gólu. Kdybychom ho dali, zápas by se vyvíjel úplně jinak.Bojovali jsme, ale nestačilo to.“

HC Benzina Litvínov - HC Slavia Praha 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 36. Sklenář (Havel, Červenka), 58. Havel (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Minář, Mikula - Lederer, Čech. Vyloučení: 11:7, navíc Vopat - Jelínek oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5111.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Pilař, Švarný, Gureň, Punčochář, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - J. Černý, V. Hübl, Jenáček - Kubinčák, Gerhát, Trávníček - Majdan, Vopat, Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Slavia: Slipčenko (12. Neruda) - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Doležal - Branda, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - Jelínek, M. Čermák, Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: