Hlavní obsah

Zlín - Liberec 0:4Liberec vyhrál na ledě Zlína 4:0, Pinc se uvedl čistým kontem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Podkonický 0 : 1
27. DeSantis 0 : 2
33. Bartovič 0 : 3
42. Nedorost 0 : 4

Hokejisté Liberce vyhráli v utkání 16. kola extraligy na ledě Zlína 4:0 a posunuli se z předposledního na dvanácté místo. Brankář Marek Pinc, nová posila Bílých Tygrů z Vítkovic, při svém prvním startu v sezoně udržel čisté konto. Berani předvedli velmi bezkrevný výkon, poprvé v ročníku vyšli střelecky naprázdno a klesli ze druhé na třetí pozici o skóre za Třinec.

Článek

Liberec využil tři přesilové hry a jeden gól zaznamenal dokonce v oslabení. Ve Zlíně se Severočechům daří, neboť po měsíci vezou z Moravy opět tři extraligové body za vítězství.

Na začátku čtvrté minuty vyzkoušel pozornost gólmana Pince agilní centr Leška. Na druhé straně před Sedláčkem hrozila především Nedvědova řada. Ve slibné akci se ocitl Podkonický, ale mířil vedle. Hra se většinou odehrávala ve středním pásmu a šancí bylo poskromnu. Do jedné z mála šancí se dostal Záhorovský a trefil tyčku Pincovy svatyně. Ve 14. minutě se prodral před Sedláčka hbitý Hlaváč, ale zlínský gólman měl štěstí, kotouč se otřel o tyčku.

Bílí Tygři byli aktivní, před zlínskou branku se dostal Plodek a Packard, ale skóre se nezměnilo. V závěru první třetiny měli hosté poprvé výhodu přesilové hry a po necelé minutě ji využili. Od modré čáry vystřelil Hunkes a kotouč před Sedláčkem úspěšně tečoval Podkonický. Bílí Tygři se dostali do zaslouženého vedení, neboť byli v úvodním dějství lépe bruslili, domácí Zlín téměř k ničemu nepustili.

Zlín dohrával na začátku druhé dvacetiminutovky přesilovku, ale Leškova řada se k vážnému ohrození Pince nedostala. Berani měli další přesilovou hru při prohřešku Pavlů, ale hned na jejím začátku ujel Kašpařík a domácí mohli děkovat Sedláčkovi, že samostatný únik zlikvidoval. Zlín početní převahu sehrál velmi špatně a svou nedisciplinovaností poslal hosty 55 sekund do početní výhody pět na tři. Liberec ji využil, když jedenáct sekund před jejím vypršením skóroval poprvé v české extralize Američan DeSantis.

Domácí si vylámali zuby na výborném Pincovi, který v polovině zápasu zneškodnil nájezd kanonýra Balaštíka a vzápětí i střelu Důrase. Beranům se nedařily ani přesilovky, dokonce při početní výhodě soupeř skóroval. Liberec využil zaváhání Linharta na červené čáře, Bartovič ujel a Sedláček lovil potřetí kotouč ze své sítě.

Zlínu nevyšel ani nástup do závěrečné třetiny. Bílí Tygři využili třetí přesilovku zásluhou Nedorosta a domácí akcie v zápase hluboko klesly. Diváky poté nejvíce vzrušila potyčka mezi Rachůnkem a Dernerem, po které odešli oba hráči předčasně pod sprchy. V následujících minutách se zápas již pouze dohrával.

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Podkonický (Hunkes, P. Nedvěd), 27. DeSantis (Hlaváč), 33. Bartovič, 42. Nedorost (Bartovič, Kašpařík). Rozhodčí: Šír, Hradil - Hlavatý, Vengřín. Vyloučení: 6:9, navíc Rachůnek - Derner oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4448.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Švrček, Míka, Kučný, od 46. navíc Bořuta, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Liberec: Pinc - DeSantis, Hunkes, Moravec, Derner, Pavlů, Čakajík, Rýgl, Jareš - Podkonický, P. Nedvěd, Hlaváč - Bartovič, Kašpařík, Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - Packard, Vantuch, Blatný. Trenéři Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice