Hlavní obsah

Procházka se rozhodl hrát za Kladno

PRAHA

Hokejový útočník Martin Procházka po sedmi letech znovu oblékne dres Kladna, v pondělí s mateřským klubem podepsal tříletou smlouvu. Za svůj mateřský klub nastoupí jednatřicetiletý útočník poprvé od roku 1996.

Foto: PRÁVO

Martin Procházka se po sedmi letech vrací do Kladna.

Článek

S mužstvem nováčka extraligy od soboty trénoval, teď za něj bude i hrát a poprvé by se měl představit už při pátečním kole v Litvínově. Jedenatřicetiletý hráč minulý týden předčasně ukončil angažmá v ruském Voskresensku a rozhodl se k návratu do klubu, kde začínal závratnou kariéru, kterou ozdobil olympijským zlatem, čtyřmi tituly mistra světa i extraligovým triumfem v barvách Vsetína. "Pro Kladno je Procházka samozřejmě velkou posilou, s ním bude mužstvo zase o stupeň kvalitnější," radoval se trenér Zdeněk Müller.

Ruské rozčarování

Po dvou sezónách strávených v Omsku nebyl Procházka se svým letním přestupem spokojen, a proto se rozhodl pro návrat domů. Po pouhých třech zápasech. "Nemělo to cenu, cítil jsem se tam hrozně. Nakupily se různé problémy a nakonec jsme se dohodli, že v týmu skončím," řekl Procházka po příletu bez bližších podobností s odkazem, že se s klubovým vedením Chimiku dohodl na tom, že příčiny odchodu nebude ventilovat na veřejnosti. Podle kuloárních informací ale měli čeští hráči potíže především s bydlením a výstrojí.

Za Kladno naposledy Procházka hrál v roce 1996, kdy mužstvu pomohl postoupit až do semifinále extraligy proti pozdějšímu vítězi Vsetínu. Poté působil v AIK Stockholm, štěstí zkoušel v NHL v Torontu a v Atlantě, ale výrazněji se neprosadil, a tak si vychutnal vítězný pocit ze zisku mistrovského titulu se svým 'hokejovým dvojčetem' Pavlem Paterou až ve Vsetíně. Před svým odchodem do ruské superligy oblékal dres Vítkovic. V reprezentaci vyhlášený bruslař se šikovnýma rukama debutoval před deseti lety. Od té doby absolvoval v národním týmu 189 zápasů, v nichž nastřílel rovných šedesát branek.

Za Kladno poprvé v pátek

Poprvé by se Procházka měl v dresu nového zaměstnavatele objevit v pátečním extraligovém utkání v Litvínově. "Pokud se stihne vyřídit transferkarta, jsem připraven hrát," potvrdil v rozhovoru pro ČTK. Zájem o Procházkovy služby měli ve Vítkovicích, ve Zlíně, v Liberci a na Slavii, ozvali se prý i představitelé nejmenovaného klubu ze Švýcarska. Procházka se však projevil jako patriot.

"Jsem rád, že jsem se domluvil právě s Kladnem a doufám, že budu pro tým přínosem. Jednání byla korektní, dohodli jsme se během chvilky," přiblížil důležité okamžiky dnešního odpoledne. Podpisem tříletého kontraktu naznačil, že je připraven zůstat v mužstvu déle. "Ano, proto jsem to podepsal. Kvůli rodině a také proto, že toho cestování už bylo na všech těch štacích až dost," dodal. Náhrada pro Vítkovice ještě není vyřešena

"Dobří holubi se vracejí," usmíval se po získání nové hvězdy kladenský prezident Jaromír Jágr starší, který před lety poslal slavné "Paterovce" na první zahraniční angažmá do Švédska. "Byl bych rád, kdyby se transferkarta vyřídila co nejdříve, vše je ovšem v kompetenci našeho a ruského hokejového svazu. Je otázkou, jakou náhradu budou chtít Vítkovice, odkud do Ruska odešel," přemítal.

Z Procházkova příchodu měl ohromnou radost i trenér Zdeněk Müller, zvlášť nyní, kdy mu pro zranění chybí šest hráčů základní sestavy. "Pochopitelně, že jsme nesmírně rádi, že se Martin rozhodl pro Kladno. Věřím, že bude velkou posilou. Přejeme si, aby se celý přestup vyřešil již do pátku, kdy budeme hrát v Litvínově," zadoufal kouč.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články