Hlavní obsah

Brno - Kladno 4:1Dopitova řada zajistila poslední Kometě vítězství 4:1 nad Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Patera 0 : 1
21. Erat 1 : 1
39. Erat 2 : 1
50. Dopita 3 : 1
55. Novák 4 : 1

BRNO

Dopitova útočná řada pomohla v 17. kole extraligy poslednímu týmu tabulky Kometě Brno k vítězství nad Kladnem 4:1. Hosté sice vedli od závěru první třetiny po Paterově gólu, Kometě se ale podařilo otočit výsledek po dvou brankách Erata, jednu přidal Dopita a skóre uzavřel Novák. Kladno po slibném začátku střelecky zcela propadlo a nedokázalo najít recept na brankáře Trvaje.

Článek

Domácí trenér Pazourek sáhl ke hře na tři útoky, pouze na lavičce zůstali útočníci Jaroslav Svoboda, Brabenec a Vorel. Brňané se dostali dříve do ostrého tempa, nátlakovou hrou získávali sice převahu, v koncovce si ale neporadili s hostujícím brankářem Kopřivou. Kladno spoléhalo na rychlé protiútoky, které pro změnu na druhé straně likvidoval brněnský gólman Trvaj.

V závěru třetiny se ale karta obrátila, domácím hokejistům viditelně docházel dech. Dostali se pod tak velký tlak, že mnohdy nestačili ani vyhodit kotouč z vlastní třetiny. Zoufale bránící Brňané se v závěru úvodní třetiny zmohli pouze na fauly, v rychlém sledu za sebou zasedli na trestnou lavici obránci Koma s Ovčačíkem a Kladnu se nabídla 108 vteřin dlouhá přesilovka pět na tři.

Vzápětí další obránce Richter při pokusu o vyhození kotouče ze třetiny jej poslal až mezi diváky a putoval rovněž na trestnou lavici. Kladno v početní převaze rozehrálo učebnicovou akci, obránce Kameš našel před brankou volného Kallu, jenž podél bezmocného Trvaje nahrál u tyčky číhajícímu Paterovi. Pro něj už nebylo problémem doklepnout kotouč do zcela volné branky. Další výhodu v závěru třetiny pouze proti třem bránícím Brňanům už však Kladno nevyužilo.

Zcela nečekaný obrat nabídla druhá třetina. Brňané nastoupili s velkým elánem, v oslabení založil po chybě v rozehrávce Kladna pohotový útok obránce Novák a po jeho kolmé přihrávce zakončil Erat své sólo vyrovnávací brankou. Tento okamžik vyvedl Kladno z rytmu, iniciativu převzala Kometa a hosty držel jen výborný brankář Kopřiva, který kryl jen za druhou třetinu 15 střel. Kladno se dostávalo k vážnějšímu ohrožení Trvaje pouze při přesilových hrách. Nápor Komety navíc zužitkoval v závěru druhé třetiny po Humlově nahrávce svou druhou brankou Erat.

Ani v poslední třetině Kometa nepolevila v tempu. Náskok mohl zvýšit Dopita, jehož dělovka se ve 43. minutě pouze odrazila od tyče. Dopita si všechno vynahradil deset minut před koncem, kdy ujel po pravé straně a místo přihrávky volnému Eratovi zaskočil brankáře Kopřivu střelou, která proklouzla do sítě. Vítězství Komety pečetil při přesilovce čtyři na tři dělovkou od modré čáry obránce Jan Novák.

HC Kometa Brno - HC Geus Okna Kladno 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Erat (J. Novák), 39. Erat (Huml), 50. Dopita, 55. J. Novák (Bičánek, Huml) - 19. Patera (Kalla, V. Kameš). Rozhodčí: Svoboda, Turčan - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 12:11. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7063.
Brno: Trvaj - Richter, Kempný, Koma, Bičánek, J. Novák, Ovčačík - Bourret, R. Procházka, R. Dlouhý - Erat, Dopita, Selingr - Šindel, Huml, Vondráček. Trenéři: Pazourek a Baďouček.
Kladno: M. Kopřiva - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, J. Dlouhý - Diviš, Patera, Tomajko - Valský, Čurilla, Bělohlav - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata: