Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 4:5Třinec propásl čtyřgólový náskok, Vítkovice uhájily čelo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Růžička 0 : 1
9. Polanský 0 : 2
25. Růžička 0 : 3
28. Hrabal 0 : 4
39. Ujčík 1 : 4
42. Kvapil 2 : 4
43. Burger 3 : 4
45. Stehlík 4 : 4
65. Polák 4 : 5

Čtyřgólový náskok byl hokejistům Třince v šlágru 17. kola extraligy málo. Vítkovice strhujícím finišem srovnaly stav z 0:4 na 4:4, ale nakonec podlehli svému rivalovi v samostatných nájezdech. Díky bodovému zisku však i přes porážku uhájili Vítkovičtí průběžné vedení v tabulce.

Článek

Oceláři ve slezském derby bezmála čtyřicet minut kralovali, soupeř však po trefě Ujčíka vstal z mrtvých a během necelých sedmi minut vynuloval ztrátu. Chuť si hosté spravili alespoň v nájezdech, které ovládli po gólech Vojtěcha Poláka a Jiřího Polanského.

Úvodní iniciativa byla na straně Vítkovic, ale těm jakoby se před vyprodanou halou v koncovce roztřásly ruce. Přinejmenším Varaďovo sólo si říkalo o gól, skrze Hamerlíka však v páté minutě puk neprotlačil. I když domácí se snažili tvořit hru, góly stříleli hosté a jejich elitní formace, která si užívala větší volnosti rozlehlého kluziště. Nejdříve Polanský zády k brance demonstroval svůj přehled a Růžička jeho přihrávku zblízka lehce uklidil do sítě. Za 65 sekund první třinecký útok v přesilovce rozhýbal bránící kvarteto rychlými přihrávkami a do Kohnova pasu se tentokrát opřel sám Polanský.

Ze slepených úderů se Vítkovice mohly otřepat v přesilovce, Kvapil ani Hubáček však Hamerlíka nepřekonali. Hubáček ani o tři minuty později, když se znovu ve slibné pozici natlačil před gólmana. Třinec byl od druhého gólu daleko sebevědomější a nebezpečnější. Domácí měli potíže se zachytáváním rychlých akcí soupeře. V 17. minutě jeli Oceláři v přečíslení tři na jednoho, Polák však orazítkoval jen tyčku.

I do druhé části vlétli Oceláři s obrovskou chutí. Proti Tomasově bekhendu vymrštil ukázkový semafor Štěpánek, ale pak si opět vzali slovo Polanský a spol. Růžička stál před brankou na správném místě a vyraženou Hrabalovu střelu doklepl do branky. Nepolapitelná eskadra udeřila posléze i počtvrté. Varaďa při čištění brankoviště naremploval Kohna na vlastního gólmana, který se svalil do branky a odkrytou vrchní polovinu přesně zacílil Hrabal. Protesty domácích byly marné.

Hosté vládli na ledě a díky pěti stovkám natěšených příznivců i v hledišti. Vítkovice nerezignovaly, dřely, ale efekt byl nicotný. Všechno změnil jediný gól. Ujčík se těsně před koncem druhé části výstavně trefil pod horní tyčku a vdechl svému celku nový život.

Tím spíše, když Kvapil šikovnou střelou zpoza beka znejistěl Třinec druhým gólem hned na startu třetí dvacetiminutovky. Vítkovice rozpoutaly útočnou smršť. Najednou byly všude dříve a za neuvěřitelných šest minut a dvě vteřiny zlikvidovaly čtyřgólové manko. Burger nechytatelným volejem z prostoru mezi kruhy připojil třetí zásah a v závaru před Hamerlíkem vydoloval vyrovnání Stehlík. Tlak mezi oběma góly nezastavil ani oddechový čas hostů. Skóre mohl opět po obrovské skrumáži před třineckou brankou otočit Burger, ale Hamerlík tomu zabránil betonem položeným přesně na brankové čáře.

Z hlubokého útlumu mohl Oceláře vyvést Tomas. Poté, co naskočil z trestné lavice, jel od červené čáry sám na Štěpánka, který ovšem vystihl jeho střelu mezi chrániče. Třinec ale opět ožil. Kohn dokonce dostal puk do branky, která se ale těsně před tím dala do pohybu a sudí po přezkoumání videa gól neuznali.

Dvě sekundy před koncem prodloužení měl gól na hokejce Kvapil, Hamerlík ale jeho kličku chytil. Rozhodly proto nájezdy, které za hosty proměnili Polák i Polanský, zatímco Kvapil s Ujčíkem na Hamerlíka nevyzráli.

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 4:5 po samostatných nájezdech (0:2, 1:2, 3:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 39. Ujčík (Štefanka, Sičák), 42. Kvapil (Štefanka, Malík), 43. Burger (Klimek, Varaďa), 45. Stehlík (Varaďa, Burger) - 8. M. Růžička (Polanský), 9. Polanský (Kohn, Zíb), 25. M. Růžička (Hrabal, Kohn), 28. Hrabal (Kohn, M. Růžička), rozhodující samostatný nájezd Polák. Rozhodčí: Hradil, Mikula - Tošenovjan, Vengřín. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 9573 (vyprodáno).
Vítkovice: Štěpánek - Sičák, Malík, Kuboš, Stehlík, Jurečka (32. Voráček), Rehák (30. Trnka) - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Varaďa - Ujčík, Vrána, Kvapil - Roman, R. Hruška, Szturc. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Cartelli, Výtisk, Lojek - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomas, Polák, Bonk - Kanko, Ostřížek, Pospíšil. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: