Hlavní obsah

Roman Erat dovedl Kometu ke třetí výhře

čfoPrávo

Ve vlastním oslabení vyrovnal na 1:1 a v závěru druhé třetiny nechytatelnou bombou pod horní tyčku zajistil Kometě vedení. Brněnský útočník Roman Erat byl v utkání s Kladnem ústřední postavou svého mužstva, které se teprve potřetí v sezóně radovalo z vítězství a dál zůstává usazeno na chvostu tabulky.

Foto: Petr Horník, Právo

Brněnského hokejistu Romana Erata brání kladenský bek Marek Trončinský.

Článek

„Jsme hrozně šťastni, že se nám podařilo zápas otočit. Čekání na body už bylo zase hodně dlouhé. I když jsme po úvodní třetině o gól prohrávali, byli jsme skálopevně přesvědčeni, že šňůru nezdarů už konečně utneme. Byl to dosud náš nejlepší výkon, avšak věřím, že mnohem lepší utkání jsou ještě před námi,“ usmíval se spokojený Erat po výhře 4:1.

Také trenér Komety Pavel Pazourek doufal, že se tříbodovým ziskem jeho tým odrazil k lepším časům. „Kluci se za nepříznivého stavu semkli a šli cílevědomě za vítězstvím. Snad už teď budeme bodovat mnohem pravidelněji. Nutně to potřebujeme,“ přál si Pazourek.

Kladenský asistent Petr Kasík si naopak marně lámal hlavu, proč se jeho celku venku zatím vůbec nedaří. „Vlastními chybami jsme Brňany postavili na nohy. Od stavu 1:1 nám soupeř předvedl, jak je třeba rvát se o výhru. Kometa nás jasně předčila především v důrazu před oběma brankami,“ mrzelo Kasíka.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice