Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 5:4Hokejisté Pardubic gólem v poslední minutě porazili Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Cetkovský 1 : 0
31. Hlaváč 1 : 1
34. Zohorna 2 : 1
34. P. Sýkora 3 : 1
35. Hunkes 3 : 2
49. P. Sýkora 4 : 2
52. Čakajík 4 : 3
57. Víšek 4 : 4
60. Špirko 5 : 4

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v 17. kole O2 extraligy Liberec 5:4. Rozhodující trefu zaznamenal jen 51 vteřin před vypršením základní hrací doby z trestného střílení Rastislav Špirko. Dvě úspěšné trefy Východočechů, kteří se radovali posedmé z posledních osmi utkání, zaznamenal útočník Petr Sýkora.

Článek

Oba celky vstoupily do zápasu opatrně, průměrné tempo nezvýšila ani pětice vyloučení v prvních osmi minutách. V nich měli více ze hry hosté, ale nedokázali se dostat do přesného zakončení. Mdlý úvod Pardubic ukončila až 15. minuta, kdy útočník Starý švihem z kruhu trefil spojnici tyčí. Od té doby se Východočeši zvedli a do konce první třetiny byli aktivnější. Nadále navrch ale měly obrany obou týmů.

Střílet ostrými ranami se začalo až od druhé třetiny. Hned na jejím začátku se ve skrumáži před brankovištěm prosadila brusle Cetkovského, jehož gól uznali rozhodčí až po konzultaci s kolegou u videa. Tempo se po úvodní brance zvýšilo, solidně zaplněná ČEZ Arena sledovala pohledný extraligový hokej. Vedení domácím vydrželo necelých osm minut. V polovině zápasu se totiž z kruhu z otočky prosadil Hlaváč.

Z vyrovnaného stavu se ale hosté neradovali dlouho. Naopak, během 17 sekund prohrávali o dvě branky. Bílí Tygři totiž nepokryli ve 34. minutě brejk dvojice Koukal - Zohorna, o chvíli později se v sedmém utkání po sobě trefil kanonýr Sýkora.

Cestu za devátou výhrou z posledních 11 zápasů Pardubicím zkomplikovala využitá liberecká přesilovka o několik momentů později. Od modré čáry se přímo pod horní tyčku trefil obránce Hunkes. V závěru prostřední části hry byli vyloučeni dva hráči Bílých Tygrů, více než minutovou přesilovku pět na tři ale Východočeši neproměnili.

Další početní výhoda na straně Pardubic už znamenala navýšení vedení pro Eaton. Ostrá rána od modré z hole Sýkory ve 49. minutě poslala domácí do dvougólového náskoku. O tři a půl minuty později to však zase bylo jen o jeden gól. Nedvěd našel najetého obránce Hunkese a ten prostřelil Haška. Pak měli hosté dvě výhody přesilových her, druhou využili a po třetí Nedvědově gólové nahrávce Víškem dokonce vyrovnali.

Poslední slovo měly ale nakonec přece jen Pardubice. V čase 59:09 ujel Pivko, hákovat jej musel Čakajík a rozhodčí Minář nařídil trestné střílení. Špirko jej střelou nad lapačku proměnil a zajistil domácím těžce vybojované tři body.

HC Eaton Pardubice - Bílí Tygři Liberec 5:4 (0:0, 3:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 23. Cetkovský (Genoway), 34. Zohorna (Koukal), 34. P. Sýkora (Jillson, Pivko), 49. P. Sýkora (Špirko), 60. Špirko z trestného střílení - 31. Hlaváč (DeSantis), 35. Hunkes (DeSantis, P. Nedvěd), 52. Čakajík (P. Nedvěd), 57. Víšek (P. Nedvěd). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Kis, Prchal. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 9125.
Pardubice: Hašek - Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Jillson - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Cetkovský, Genoway, Somík - Buchtele, Kousal, Rákos - Klejna. Trenéři: V. Sýkora a Votruba
Liberec: Pinc - Hunkes, DeSantis, Derner, Moravec, Čakajík, Spiller, Jareš, Rýgl - Hlaváč, P. Nedvěd, Podkonický - Nedorost, Kašpařík, Bartovič - Víšek, Plodek, Klimenta - Blatný, Vantuch, Packard. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec