Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Karlovy Vary 4:2Mladá Boleslav porazila podruhé v sezóně úřadujícího mistra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Bahenský 1 : 0
39. Sýkora 2 : 0
42. Nouza 3 : 0
46. Macho 4 : 0
50. Hluchý 4 : 1
53. Kristek 4 : 2

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili i podruhé v sezoně úřadujícího mistra z Karlových Varů, tentokráte v rámci 17. kola extraligy v domácím prostředí 4:2. Západočeši prohráli po třech předešlých výhrách a pěti utkáních, ve kterých bodovali.

Článek

Západočeši odhodláni odčinit předešlou domácí porážku od Bruslařského klubu vstoupili do utkání aktivněji. Zejména první formace Energie Středočechům zatápěla. Brankář Valent, jenž dostal podruhé v sezoně šanci od začátku zápasu, však všechny střely soupeře pochytal.

Domácí se v útočném pásmu výrazněji prezentovali až v páté minutě, i Sáblík byl ale pozorný. Do první gólové šance zápasu se dostal ve 13. minutě dokonce v oslabení Kumstát, Valent však jeho samostatný nájezd zlikvidoval. O tři minuty později si poté slovenský gólman poradil i s příležitostí Pletky.

Na začátku druhé třetiny se tak do vedení dostala Mladá Boleslav, když se Bahenský trefil přesně k levé tyči Sáblíkovy branky. O minutu později se domácí radovali podruhé, ale předčasně. Sýkorův gól totiž sudí po konzultaci s kolegou u videa neuznali, neboť byl dosažen bruslí. Opticky vyrovnanou bitvu mohl i gólově srovnat Zucker, jenž se prosmýkl až před Valenta, ani on ale neuspěl.

Mnohem lépe si vedl na druhé straně Sýkora, jenž tentokráte již regulérně zakončil přesilovkovou akci. Před druhým odchodem do šaten byl blízko snížení Skuhravý, ale ani karlovarský kapitán na Valenta nevyzrál. Ještě blíže k zisku tří bodů posunul domácí ve 42. minutě pohotově Nouza, jenž se prosadil krátce po skončení početní výhody.

Nepříznivý stav nutil Západočechy tlačit se do útoku, což byla voda na mlýn domácích. Po ukázkovém přečíslení dva na jednoho přidal čtvrtou branku Macho. Hostům se poté přece jen podařilo skórovat, dokonce v oslabení. Valenta o možné první čisté extraligové konto v kariéře připravil Hluchý.

Jiskřičku naděje pro Karlovy Vary vykřesal v 53. minutě Kristek, jenž překonal Valenta přesně v moment, kdy skončil Žabkův trest. Více zdramatizovat duel se ale Západočechům nepodařilo a sérii tří zápasů na stadionech soupeřů tak zakončili porážkou.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 24. Bahenský (Gajovský, Němeček), 39. T. Sýkora (J. Kasík), 42. Nouza (T. Sýkora), 46. Macho (Gajovský, Fabuš) - 50. Hluchý (Tribuncovs), 53. Kristek (Hluchý, Hájek). Rozhodčí: Salminen (Fin.), Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3740.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Němeček - Pabiška, R. Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Šagát, Macho, Fabuš - Bahenský, Gajovský, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Prošek, Dobroň, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: