Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 4:5Zlín letos poprvé neuspěl při nájezdech a podlehl Litvínovu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vlach 1 : 0
18. Lukeš 1 : 1
19. Balán 2 : 1
25. Hübl 2 : 2
30. Balaštík 3 : 2
43. Jenáček 3 : 3
49. Trávníček 3 : 4
51. Balaštík 4 : 4
65. Hübl 4 : 5

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli v zápase 17. extraligového kola na domácím ledě s Litvínovem 4:5 po samostatných nájezdech. Berani v ofenzívním zápase třikrát vedli, ale těsný náskok nedokázali udržet až do konce. Dokonce poslali soupeře vlastní brankou do vedení. Při samostatných nájezdech se štěstí přiklonilo na stranu Severočechů, neboť Zlín letos poprvé na penalty neuspěl.

Článek

Trenéři na obou stranách postavili mezi tyče brankářské dvojky. Letošní premiéru ve zlínské brance absolvoval Štůrala, v litvínovské kleci dostal před Hüblem přednost Franěk. Zlín se rychle oklepal z páteční porážky s Libercem a již ve druhé minutě rozjásal tribuny. Při signalizovaném vyloučení Skuhrovce ujel Roman Vlach a prostřelil Fraňka. Hosté se však nezalekli a byli paradoxně po vedoucí brance Zlína aktivnější. Při úniku Lukeše zatáhl Linhart za záchrannou brzdu, ale nařízené trestné střílení Reichel neproměnil. Gólman Štůrala zmenšil svým vyjetím střelecký úhel pro hostujícího kapitána.

Litvínov měl v sedmé minutě poprvé výhodu přesilové hry, když za hákování odešel za katr Rachůnek. Zlín se obětavě bránil a dokonce mohl těsný náskok ještě zvýšit, ale Leška nepřehodil Fraňkovy betony. V úvodní třetině se hrál rychlý útočný hokej, dramatické situace se střídaly před oběma brankami. Severočeši srovnali stav při vlastním oslabení, neboť při rychlém přečíslení byl na konci přesné kombinace Lukeš. Domácí šli přesto do kabin s těsným vedením, když se prosadil čtvrtý útok Zlína zásluhou průbojného Balána.

Na začátku druhé dvacetiminutovky měl dvě slibné šance Balaštík, ale Franěk odolal. Hosté opět srovnali krok, neboť po zmatku ve zlínském obranném pásmu měl Viktor Hübl zcela odkrytou branku. Domácí si vytvořili v dalším průběhu třetiny převahu a zužitkovali ji v přesilové hře zásluhou kapitána Balaštíka. Další šance zahodili Rachůnek a Köhler. Severočeši byli často vylučováni, domácí hráli tři přesilovky za sebou, nicméně v koncovce nebyli důslední.

Třetí třetina přinesla nečekané zvraty ve vývoji skóre. Litvínov potřetí v zápase srovnal stav, když vyloučení Kollára potrestal letošním premiérovým gólem Jenáček. Severočeši šli ve 49. minutě poprvé v zápase do vedení, které jim zlínští hráči doslova nabídli na zlatém podnose. Slabší chvilku si vybral při rozehrávce gólman Štůrala a nešťastný Bořuta usměrnil kotouč do vlastní sítě. Hosté se neradovali z vedení ani dvě minuty, neboť zlínský prapor opět zvedl vzhůru Balaštík.

Do konce třetí sirény gól nepadl, rozuzlení nepřineslo ani prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se štěstí přiklonilo na stranu hostů, když rozhodující penaltu proměnil nejlepší hráč Litvínova Viktor Hübl.

PSG Zlín - HC Benzina Litvínov 4:5 po samostatných nájezdech (2:1, 1:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Roman Vlach (Kubiš), 19. Balán (F. Čech, Míka), 30. Balaštík (Linhart), 51. Balaštík (Leška) - 18. Lukeš (Jánský, Pilař), 25. V. Hübl (Jenáček, Pilař), 43. Jenáček (Švarný, Kubát), 49. Trávníček, rozhodující samostatný nájezd V. Hübl. Rozhodčí: Hribik, Pešina - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení 0:1. Diváci: 4243.
Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek , Švrček, Bořuta, Kučný, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Litvínov: Franěk - Kroupa, Pilař, Švarný, Gureň, Punčochář, Skuhrovec, Kubát, Stříteský - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Gerhát, Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 34. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články