Hlavní obsah

Kohn přestěhuje rodinu z Ameriky a v Třinci zůstane

TŘINEC

Hokejový útočník Ladislav Kohn má za ženu Angličanku, s ní dvě malé děti. On hraje za Třinec, oni žijí v Americe. Vše se má brzy změnit. Kohn v nejbližších dnech se pravděpodobně upíše Ocelářům do roku 2012, pronajme si rodinný domek a manželka se synem a dcerou přijedou za ním.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký Ladislav Kohn (v bílém) v souboji s hokejistou Pardubic Nakládalem

Článek

„Zatím jsem v hotelu, ale bydlení bych chtěl co nejdříve vyřešit, aby rodina mohla být se mnou. Líbil by se mi menší rodinný domek. Chci si ho pronajmout, ne koupit, protože dům už mám doma v Uherském Hradišti,“ řekl účastník mistrovství světa 2008, jenž se vrátil do české extraligy po sedmnácti letech. V zámořské NHL hrával v Calgary, Torontu, Anaheimu, Atlantě a Detroitu, naposledy hrál ve finském Blues Espoo a ruském CSKA Moskva.

Nabízí se otázka, jak si zvykne na Moravě jeho žena, která téměř celý život prožila ve Spojených státech. „V tom velký problém nevidím. Ví, do čeho jde. Byla se mnou ve Finsku i v Rusku, každé prázdniny jsme jezdili k nám do Uherského Hradiště,“ zamyslel se Kohn.

Pro děti žádný problém se změnou 

U dětí by změna neměla přinést žádný problém, zpočátku snad jen jazykový. „Kluk půjde do školky a doufám, že se konečně naučí česky. Když byl na prázdninách u našich, mluvil docela dobře, ale jakmile se vrátil do Ameriky, češtinu zapomněl. Paradoxně mladší dcerka umí česky lépe než on,“ pousmál se zkušený hokejista.

Ladislav Kohn už vzbudil v extralize pozornost. V Třinci vytvořil údernou útočnou jednotku s centrem Polanským a křídlem Růžičkou. V dosavadních utkáních nasbíral šest gólů a šestnáct asistencí, nejvíce v soutěži. Tři v nedělním úžasném hokejovém představení ve Vítkovicích. „Tam jsem vstřelil podle mne regulérní gól. Domnívám se, že puk prošel za brankovou čáru dříve, než se branka pohnula. Rozhodčí byli ale jiného názoru.“

Na návrat do reprezentačního týmu útočník s výjimečným smyslem pro kombinaci a přihrávku už nepomýšlí. „S nikým jsem na toto téma ani nemluvil. Kdybych náhodou byl osloven, upozornil bych, že radši přenechám místo mladším. Ostatně uvidíme, jaká bude sezóna, jak se mi bude dařit.“

Statistika třinecké „popravčí čety“ (po 17 odehraných kolech extraligy)
GólyAsistencePořadí v kan. bodování
Ladislav Kohn6163.
Jiří Polanský6109.
Martin Růžička10104.

Pod Těšínskými Beskydami se Kohn cítí velmi dobře. „Budu nejšťastnější, když budeme s klukama vyhrávat a lidi hokejem bavit, když Třinec bude v tabulce vysoko. Svých osobních úspěchů jsem nasbíral dost, teď jsem soustředěný na tým, na jeho výsledek. Chci být jeho potřebným článkem,“ zdůraznil Kohn, který svými výkony na ledě i vystupováním se rychle stal miláčkem třineckých fanoušků.

V minulých dnech odmítl nabídku Nižněkamsku z ruské Kontinentální hokejové ligy. „Kvůli rodině. A pak, zrovna do tohoto týmu se mi moc nechtělo,“ vysvětlil své negativní stanovisko. Že v Třinci nejspíše zůstane, potvrzuje nejen smlouva do konce sezóny, z níž už byla odstraněna klauzule umožňující mu odejít v případě lukrativní nabídky ze zahraničí, ale též nová. Před podpisem je kontrakt s Oceláři do roku 2012. „Jsme dohodnuti, do týdne by mělo být i podepsáno,“ potvrdil rozhodnutí usadit se blízko domova na Slovácku Ladislav Kohn.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín