Hlavní obsah

Třinec - Brno 4:3Třinec zlomil Brno až gólem Martynka minutu před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kohn 1 : 0
26. Vondráček 1 : 1
27. Dlouhý 1 : 2
30. Kohn 2 : 2
35. Dopita 2 : 3
47. Seman 3 : 3
59. Martynek 4 : 3

TŘINEC

Až gólem Rostislava Martynka z předposlední minuty dosáhli hokejisté Třince proti poslednímu Brnu na očekávanou výhru a udolali svého soupeře 4:3. Kometa přitom ještě v třetí části vedla 3:2, ale v závěru neodolala velkému tlaku Ocelářů. Ještě 40 sekund před koncem mohl hostům zajistit remízu Roman Erat, ale neproměnil trestné střílení za faul na unikajícího Ivana Humla.

Foto: Ožana Jaroslav, ČTK

Brněnský gólman Trvaj při zákroku před dotírajícím třineckým Tomasem.

Článek

Favorit začal vlažně a hosté toho málem využili ve čtvrté minutě, když pohozená hokejka zastavila puk ve výhodné pozici Humlovi, který však síť rozvlnil jen z vnější strany. Tlak Ocelářů se v prvním dějství nedostavil. Po divoké přestřelce ve Vítkovicích týmu scházel drajv, přesto se zklidnil vedoucím gólem. Trvaj možná i trochu podcenil Kohnovu ránu od pravého mantinelu, která brankáři nad ramenem prošla za záda.

Ani to však domácí nenastartovalo na obvyklé obrátky. Když ve druhé části Peterek vtipným pokusem zpoza beka Trvaje nepřekonal, padl na Třinec po dvou dnech znovu přízrak slepených gólů. Za 64 vteřin hosté obrátili skóre. Vondráček se zmocnil nedůrazného vyhození a švihem umístil svou střelu k tyči mimo Dubův dosah. Dlouhý se pak protáhl po levé straně a vymetl levý horní růžek.

Oceláři promíchali sestavu, stáhli ze hry čtvrtou řadu, ale tím herní rytmus a pohodu nepřivolali. Scházel elán a lepší pohyb. I přesto, že Bonk v přesilovce čtyři na tři postrčil puk před prázdnou klec Kohnovi, který nekompromisně vyrovnal. V 35. minutě totiž využil chvilkové nepozornosti domácích zadáků Dopita a vrátil Kometě náskok pohotovou trefou pod Dubovu vyrážečku.

Třinec na přelomu druhé a třetí části prohospodařil dokonce dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale závěr zápasu byl z jeho strany nejlepší. Přece jen rozhýbal hru a nátlakovým hokejem dostal soupeře do úzkých. Seman svou dělovkou málem protrhl síť, Trvaj neměl nárok. Pak ale Kometu v oslabení zachránil při šancích Polanského, Hrabala a neúnavného Kohna, jehož bombu vytěsnil rukou nad břevno.

Převaha Třince vyvrcholila 64 před koncem, když Peterek perfektním pasem nachystal rozhodující trefu do prázdné branky Martynkovi. Ani pak ještě nebylo všem dramatickým chvílím konec. Vzápětí Cartelli srazil ve vyložené šanci unikajícího Humla, leč Eratovo trestné střílení 40 sekund před koncem zneškodnil Duba. Hosté pak nevyužili ani power play.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Kohn (Cartelli), 30. Kohn (Bonk, Cartelli), 47. Seman (Peterek, Kohn), 59. Martynek (Peterek, D. Květoň) - 26. Vondráček (Šindel, Dopita), 27. R. Dlouhý (Richter, R. Procházka), 35. Dopita (Selingr). Rozhodčí: Jeřábek, Kubeš - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:9, navíc Martynek (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3451.
Třinec: Duba - Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Cartelli, Výtisk, Lojek - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomas, Polák, Bonk - Kanko, Hampl, Pospíšil. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Houdek, Richter - Erat, Dopita, Selingr - Šindel, Huml, Vondráček - Bourret, R. Procházka, R. Dlouhý. Trenéři: Pazourek a Baďouček.

Reklama

Související témata: