Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 6:4Góly v přesilovkách pomohly Litvínovu k výhře nad Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. P. Sýkora 0 : 1
16. Lukeš 1 : 1
22. Lukeš 2 : 1
25. Reichel 3 : 1
44. Reichel 4 : 1
53. Jenáček 5 : 1
56. Kroupa 6 : 1
58. Píša 6 : 2
60. Zohorna 6 : 3
60. Genoway 6 : 4

LITVÍNOV

Čtyři využité přesilové hry pomohly hokejistům Litvínova k výhře v 18. kole extraligy nad Pardubicemi 6:4. Pět kanadských bodů za dvě branky a tři asistence si v dresu domácí Benziny připsal kapitán Robert Reichel, o bod méně získal František Lukeš. Východočeši si připsali teprve druhou porážku v devíti posledních zápasech.

Foto: Zavoral Libor, ČTK

Litvínovský kapitán Robert Reichel střílí ve třetí třetině čtvrtou branku Litvínova do sítě pardubického brankáře Martina Růžičky.

Článek

Vstup do zápasu se přitom hostům vydařil. Již po dvaceti vteřinách prověřil Fraňka Sýkora, ale litvínovský gólman byl pozorný. Ustál i další šance Pardubic a v 8. minutě poprvé vážněji zahrozil jeden z jeho spoluhráčů Trávníček. Růžička, který tentokrát dostal v brance Východočechů přednost před Haškem, byl ale připraven a poradil si i s pokusy Reichla a Jánského v přesilové hře.

Ve 13. minutě se Eaton dostal do vedení. Fraňka prostřelil kanonýr Sýkora, připsal si čtrnáctou trefu v sezoně a srovnal krok s nejlepším střelcem soutěže Červenkou. Sýkora se zároveň prosadil v osmém utkání za sebou. Vzápětí mohl náskok hostů zvýšit Koukal, ale neuspěl.

Domácí otočili vývoj zápasu v přesilových hrách. Nejprve v 16. minutě vyrovnal Lukeš, jenž tečoval Reichlovu střelu. Na začátku druhé části rozhodčí prominuli faul Hüblovi, vzápětí odpískali nedovolený zákrok na litvínovského útočníka a Lukeš nabídnutou početní výhodu využil. Na 3:1 zvýšil kapitán Severočechů Reichel, jenž stál na konci učebnicové přesilovkové kombinace.

O pár vteřin později mohl přidat po chybě v rozehrávce další gól Hübl, Růžička ale svůj tým udržel ve hře. Pardubická dvojka ustála ve spolupráci se spoluhráči i následné dlouhé oslabení, kdy byl na pět minut vyloučen Klejna. Dvě minuty se navíc musely Pardubice bránit dokonce ve třech. A úspěšně.

I hosté měli možnost zápas zdramatizovat v přesilových hrách, zejména díky často faulujícímu Punčochářovi. Snížit se jim však nepodařilo, načež ve 43. minutě přiblížil Litvínov zisku tří bodů Reichel, který zůstal osamocený před Růžičkou a v zakončení nezaváhal. Pardubice se snažily více tlačit do útoku, snížit mohl Rákos, ale prosadili se opět domácí. Z rychlého protiútoku překonal gólmana hostů Jenáček.

Více než pět tisíc diváků na stadionu Ivana Hlinky pak bylo svědky gólové nadílky v závěru utkání. Nejprve přidal šestou branku domácích v přesilovce Kroupa, hosté poté třemi góly zkorigovali výsledek na přijatelných 4:6. Dvakrát se prosadili v přesilové hře.

HC Benzina Litvínov - HC Eaton Pardubice 6:4 (1:1, 2:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 16. Lukeš (Reichel, Jánský), 22. Lukeš (Pilař, Reichel), 25. Reichel (Lukeš, Švarný), 44. Reichel (Lukeš, Jánský), 53. Jenáček (V. Hübl, Pilař), 56. Kroupa (Pilař, Reichel) - 13. P. Sýkora (Pivko, Špirko), 58. Píša (Kolář I, Genoway), 60. Zohorna (Koukal), 60. Genoway (Cetkovský). Rozhodčí: Jebavý, Hodek - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 7:7, navíc Klejna (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:2. Diváci: 5229.
Litvínov: Franěk - Kroupa, Pilař, Švarný, Gureň, Punčochář, Skuhrovec, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Gerhát, Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Pardubice: M. Růžička - Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Jillson - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Cetkovský, Genoway, Somík - Buchtele, Kousal, Rákos - Klejna. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata: