Hlavní obsah

Třinec se s Brnem nadřel, za vítězství vděčí Dubovi s Martynkem

TŘINEC

Hokejisté Třince sice podle očekávání porazili Brno, ale o všem se rozhodlo až v závěrečných 64 sekundách. To Oceláři vsítili zásluhou Rostislava Martynka vítězný gól, ovšem hlavním hrdinou byl nakonec gólman Tomáš Duba, který 40 vteřin před koncem kryl trestné střílení Romana Erata.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Brankář Třince Tomáš Duba

Článek

Hosté mohli na poslední chvíli zachránit bodový zisk. Cartelli totiž ve vyložené příležitosti nedovoleně zablokoval ujíždějícího Humla, nařízenou penaltu však Duba Eratovi vystihl. "Chtěl jsem mu to dát mezi nohy, ale byl rychlejší a přečetl mi to," svěřil se Erat.

Duba zase přiznal, že mu pomohla znalost brněnského útočníka ze společného působení ve Znojmě. "Znám ho a vím, že je to výborný útočník. Rozhodl jsme se povyjet a vyplatilo se. Nastřelil mě," řekl Duba.

Nakonec byl právě třinecký brankář ústředním hrdinou. Zákrokem v klíčové chvíli zastínil ve výtečné formě hrajícího Ladislav Kohna, který si znovu připsal dva góly a asistenci či autora vítězné trefy Martynka. "Velký dík patří ´Dubísovi´. Kdyby to nechytl, byli jsme tam, kde předtím. Bez něj by ten můj gól zase takovou cenu neměl," upozornil Martynek, který dnes zaznamenal 99. extraligový gól.

Místo jasné partie a vylepšení skóre měl třinecký favorit s nejslabším celkem extraligy spoustu práce. Martynek však upozornil, že Kometa se po špatném úvodu sezony viditelně zlepšuje. "Psychicky to dneska bylo hodně těžké. Každý si myslel, že je rozneseme, přitom Kometa hrála opravdu moc dobře a zodpovědně. Takový zápas nás musí ještě více povzbudit. Bylo to vyčerpávající," podotkl Martynek.

Reklama

Související témata: