Hlavní obsah

Kladno - Vítkovice 2:3Vítkovice díky obratu duelu na Kladně udržely vedení v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Eberle 1 : 0
10. Eberle 2 : 0
12. Treille 2 : 1
51. Varaďa 2 : 2
57. Kvapil 2 : 3

KLADNO

Hokejisté Vítkovic zvítězili v 18. extraligovém kole na ledě Kladna 3:2, přestože po úvodní desetiminutovce prohrávali dvoubrankovým rozdílem. Zápas však rozhodla až závěrečná desetiminutovka, ve které Ostravané otočili vývoj střetnutí a díky tříbodovému zisku uhájili vedení v tabulce české nejvyšší soutěže.

Článek

Kladenští nastoupili téměř po měsíci s útočníkem Hornou v sestavě a se snahou odčinit nedělní prohru v Brně. Úvod se domácím rozhodně vydařil a v 10. minutě již nad lídrem tabulky vedli 2:0. Obě branky měly stejného střelce Eberleho i nahrávače Kameše. V prvním případě pálil Kameš od modré čáry a Eberle puk tečoval za zády Štěpánka. Při druhém zásahu byl pravý křídelní útočník čtvrté řady důraznější než hostující obránci.

Hosté se vrátili do utkání po půl druhé minuty laciným gólem francouzského útočníka Treilleho, který zůstal osamocen před Kopřivou. Gól hosty nabudil a do konce úvodní části hry mohl srovnat Varaďa, který se šikovně uvolnil, ale reprezentační gólman v kladenské kleci byl proti.

Po velmi zajímavé první dvacetiminutovce jako kdyby si obě mužstva vybírala v té druhé dlouhý oddechový čas. Hra se odvíjela většinou ve středu hřiště a byla plná nepřesností. Za zaznamenání stála snad jen příležitost Hrušky, ale ten v dobré pozici mířil mimo.

Po návratu z kabin byla třetí část opět velice živá. Nejdříve mohli Středočeši zvýšit svůj náskok. Brejk Diviše zastavili vítkovičtí obránci jen za cenu faulu a rozhodčí Šindler nařídil trestné střílení, které však není v poslední době nejsilnější zbraní Kladna. Tentokrát penaltu prováděl navrátilec do sestavy Horna a jeho pokus skončil na Štěpánkově výstroji.

Vítkovický reprezentační kolega Kopřivy se následně blýskl vyražením Kallovy gólové dorážky a tím psychicky povzbudil své spoluhráče. V 50. minutě zůstal Varaďa nepokrytý před kladenskou klecí a v pohodě dopravil touš za Kopřivova záda.

Kladenští mohli litovat nevyužitých šancí. V 57. minutě jim totiž bylo ještě hůře, když Kvapil poslal hosty poprvé do vedení. Moravský celek následně přežil i téměř minutovou power play domácích a z Kladna si tak odvezl vydřenou výhru.

HC Geus Okna Kladno - HC Vítkovice Steel 2:3 (2:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. Eberle (V. Kameš), 10. Eberle (V. Kameš) - 12. Treille (Štefanka, Hubáček), 51. Varaďa (Treille, Voráček), 57. Kvapil (Ujčík, Vrána). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1604.
Kladno: M. Kopřiva - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Trončinský, Toman - Diviš, Patera, Tomajko - Bílek, Čurilla, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Vítkovice: Štěpánek - Malík, Rehák, Kuboš, Stehlík, Voráček, Trnka - Klimek, Burger, Varaďa - Hubáček, Treille, Štefanka - Ujčík, Vrána, Kvapil - Roman, R. Hruška, Szturc. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín