Hlavní obsah

Hokejisté Plzně se protrápili k šesté výhře v řadě, spokojeni však nebyli

PLZEŇ

Dlouho se plzeňští hokejisté před svými fanoušky trápili, ale nakonec Mladou Boleslav v úterý V 18. kole zdolali 3:1. Výraznou měrou se na zisku třech bodů a šesté výhry za sebou podepsala předsezónní posila Západočechů Michal Tvrdík. „Dlouho jsem se nemohl dostat do tempa, ale konečně jsem se trefil,“ oddechl si Tvrdík.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hokejisté Plzně oslavují šestou výhru za seou - ilustrační fotografie.

Článek

„Možná jsme mohli chodit více do brány,“ hledal Tvrdík příčiny dvoutřetinového trápení Plzně, kdy domácí marně odstřelovali branku Mladé Boleslavi, ale ne a ne Valentu překonat. Poté však přišla 48. minuta a třicetiletý forvard poprvé dorazil puk za jeho záda. „Zametl jsme kotouč téměř do prázdné branky,“ řekl ke gólu. O sedm minut později přišla vítězná trefa pardubického odchovance. „Zamířil jsme nahoru, protože brankář pořád chodil do rozkleku,“ vysvětloval.

Zpočátku to však vypadalo, jako by byla svatyně hostí zakletá. „Neskutečně jsme se všichni trápili,“ potvrdil bývalý zvolenský forvard Lukáš Hvila, další letní posila Plzně. „Boj o základní sestavu bude těžký,“ uvědomuje si sedmadvacetiletý forvard, jenž již do třetího dějství nenaskočil, protože kouč Jelínek stáhl hru na tři pětky. „Musel přijít nějaký impuls, jelikož nám dvě třetiny chyběl důraz a hlad po výhře, není to poprvé, co jsme soupeře podcenili,“ rozčiloval se Jelínek. „Možná bychom potřebovali k soupeři větší respekt,“ přidal.

Nejlepší zápasy na psychiku

„Zápas nás stal hodně sil,“ přiznal obránce domácích Václav Benák, jenž si připsal asistenci na poslední brankou Plzně z hole Adamského. „Dvě třetiny to byla bída, ale pomohlo nám ubráněné oslabení pět proti třem,“ oddechl si. „Neměli jsme drajv a špatně bruslili,“ házel si popel na hlavu jednatřicetiletý bek Západočechů.

Na druhou stranu může domácí těšit, že i tak těžký duel zvládli. „Takové výhry jsou nejlepší na psychiku,“ potvrdil Benák. Plzeňští indiáni si tak navlékli již šestý vítězný korálek v řadě a potvrdili průběžné třetí místo v lize. „Tabulku nesleduji, soustředíme se jen na sebe,“ odvětil domácí zadák.

V příštím kole zajíždí družina kolem kapitána Martina Straky do Pardubic. Pro Tvrdíka bude mít duel zvláštní příchuť, neboť právě on v předchozích letech dres Východočechů oblékal. „Motivaci budu mít o to větší, ale snažím se hrát každý zapas stejně naplno,“ ujišťoval. „Zřejmě vypíši i nějakou odměnu,“ dodal Tvrdík s tím, že o slabinách Moelleru si promluví pouze s koučem Jelínkem.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články