Hlavní obsah

Liberec - Sparta 5:0Liberec deklasoval Spartu, Pinc znovu vychytal čisté konto

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Podkonický 1 : 0
28. Bartovič 2 : 0
30. Blatný 3 : 0
41. Nedvěd 4 : 0
42. Plodek 5 : 0

Hokejisté Liberce porazili v 18. extraligovém kole pražskou Spartu vysoko 5:0. Bílí Tygři porazili svého úterního soupeře před vlastními diváky popáté za sebou, Sparta pod Ještědem uspěla naposledy před dvěma lety. Brankář Marek Pinc chytal za Liberec v této sezóně třetí zápas a vychytal již druhé čisté konto.

Článek

V prvních minutách zápasu se soupeři jen oťukávali. V poklidném tempu stála za zmínku je šance Tona, který po nahrávce Netíka zpoza branky Pince nepřekonal. Na první větší šanci čekali diváci do šesté minuty, po střele Černoška se tlačil do zakončení Ton, ale Pinc s pomocí Jareše domácí branku ubránil od pohromy.

Půl minuty na to byli v podobné šanci domácí, ale Chábera svůj tým také podržel. Od 10. minuty začali domácí stupňovat tempo, Nedvědova střela však našla jen lapačku hostující brankáře a Vantuch svým technickým pokusem také neuspěl. V 15. Minutě se už domácí dočkali. Podkonický v přesilovce z dorážky dotlačil puk za bezmocného Cháberu a poprvé v dnešním zápase rozjásal domácí diváky.

Druhé dějství přineslo mnohem pohlednější hokej než nabídla první třetina. Nejprve Nedvěd volný na pravém kruhu na Cháberu nevyzrál. Poté měl při vlastním oslabení obrovskou šanci Ručinský; při samostatném úniku si sice Pince položil, ale poslední překážku v podobě jeho betonu nepřekonal. O pár okamžiků později se po hrubce Hudce ocitl v obrovské šanci Podkonický, ale proti navýšení skóre byla mrštná lapačka hostujícího brankáře.

V 28. minutě se už domácí radovali podruhé. Bartovič střelou do horního růžku nedal přesouvajícímu se Cháberovi šanci. O necelé dvě minuty bylo v Tipsport areně ještě veseleji. Hunkes přisunul kotouč na osamoceného Blatného, který do podobného místa jak spoluhráč Bartovič překonal Cháberu potřetí. Hostujícího brankáře dva rychlé góly zlomily a nechal se vystřídat Přikrylem. V další desetiminutovce se hra vyrovnala a akce střídala akci na obou stranách kluziště.

Domácí však zjevně chtěli rozhodnout co nejdříve a podle toho také vypadal nástup do třetí třetiny. V nabídnuté přesilovce čtyři na tři libereckou kombinaci zakončil úspěšně Nedvěd a bylo to 4:0. O minutu a půl později to vypadalo pro hosty z Prahy ještě hůř. Po střele Rýgla se obtočil kolem Přikryla osamocený Plodek a zasunul do odkryté klece.

Od té chvíle se zápas proměnil v exhibici domácích hráčů, jimž vycházelo téměř vše a Přikryl musel řešit jednu těžkou situaci za druhou. Domácí si závěr utkání pohlídali a brankář Pinc se mohl radovat z druhé nuly ze tří zápasů, které v extralize v nové sezóně odchytal.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Podkonický (Čakajík, P. Nedvěd), 28. Bartovič (Kašpařík), 30. Blatný (Hunkes, Packard), 41. P. Nedvěd (Hunkes, Hlaváč), 42. Plodek (Rýgl). Rozhodčí: Homola, Hradil - Prchal, Kis. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci:6783.
Liberec: Pinc - Holub, DeSantis, Moravec, Hunkes, Čakajík, Rýgl, Jareš, Spiller - Podkonický, P. Nedvěd, Hlaváč - Bartovič, Kašpařík, Nedorost - Víšek, Plodek, Klimenta - Vantuch, Blatný, Packard. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Sparta Praha: Chábera (30. Přikryl) - S. Hudec, Černošek, J. Mrázek, Gulaši, Jan Hanzlík, Vykoukal - Hromas, Broš, Ton - Ručinský, Langhammer, Látal - Hrdel, Podlešák, Koreis - Netík, Hlinka. Trenér: Hynek, F. Výborný a Dušek.

Reklama

Související témata: