Hlavní obsah

Po bouřce uhájili Vítkovičtí vedení

Vítkovické vedení v tabulce bylo vážně ohroženo, ale svěřenci trenéra Hadamczika zabrali v pravý čas. V Kladně sice nepředvedli nikterak oslnivý výkon, ale bodovali naplno. To se jim v předchozích sedmi zápasech podařilo jen jednou.

Foto: Petr Horník, Právo

Radost hokejistů Vítkovic z branky

Článek

Přitom začali hodně vlažně, dva góly Eberleho byly jen skromným vyjádřením domácí převahy v první části. „První třetina byla z naší strany laxní, tak se nehrají ani přípravné zápasy. O přestávce přišla v kabině bouřka,“ přiznal Hadamczikův asistent Kamil Konečný.

Zvýšený hlas zřejmě zapůsobil, hosté načali pozvolný obrat, kterému ještě mohl zabránit navrátilec po zranění Horna. Ale na Jakuba Štěpánka si při trestném střílení nepřišel. „Kdybych inkasoval, už by se to těžko otáčelo, ale měl jsem trochu štěstí, lízlo mi to lapačku,“ přiznával gólman.

V neděli Vítkovice stáhly čtyřgólový náskok Třince, ale při nájezdech padly, v Kladně už svůj obrat před tristní návštěvou 1604 diváků dokonaly. A řádně se jim ulevilo. „Měli jsme teď takové hluché období,“ vykládal Štěpánek, jenž vydatně pomohl udržet celek v čele tabulky. „Ale to bude podstatné až před play-off, teď je to stejně těsné,“ poukazoval na nebývalou vyrovnanost soutěže, zatímco kladenská hvězda zápasu Jan Eberle jen kroutil hlavou. „Tohle jsme pouštět neměli, vždyť body potřebujeme,“ nechápal.

Reklama

Související témata: