Hlavní obsah

Zraněný hokejový obránce Zlína Galvas byl propuštěn z nemocnice

Třicetiletý hokejový obránce extraligového Zlína Lukáš Galvas byl ve čtvrtek po dvanáctidenní hospitalizaci v Mladé Boleslavi propuštěn do domácího léčení. Galvas byl v nemocnici od utkání patnáctého extraligového kola na ledě středočeského klubu, ve kterém si natrhl ledvinu. Lékaři zatím nedokázali odhadnout, kdy se Galvas bude moci k hokeji vrátit.

Článek

"Všechny středeční výsledky a lékařské testy dopadly dobře. Trhlinky na ledvině se zacelily natolik, že Lukáš dnes dopoledne mohl odcestovat domů. Nechtěli jsme nic uspěchat. Teď jej čeká klidový režim s pravidelnými prohlídkami," řekl marketinkový manažer hokejistů Zlína Patrik Kamas. Termín Galvasova návratu je zatím neurčitý, původní prognózy hovořily o měsíční přestávce.

Galvas odehrál v této sezóně extraligy pouze dvanáct zápasů, přesto je sedmým nejproduktivnějším hráčem klubu se čtyřmi góly a třemi asistencemi. "Pochopitelně uvítám jeho návrat, neboť se velmi dobře zapracoval do týmu. Ale přednost má dokonalé uzdravení," poznamenal trenér Zdeněk Venera.

Reklama

Související témata: