Hlavní obsah

Slavia - Kladno 2:6Kladno si s chutí zastřílelo, v předehrávce deklasovalo domácí Slavii 6:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kuchler 0 : 1
10. Kuchler 0 : 2
16. Kalla 0 : 3
27. Frolík 0 : 4
28. Havel 1 : 4
29. Patera 1 : 5
32. Stieler 1 : 6
57. Vašíček 2 : 6

PRAHA

Hokejisté Kladna si po sérii čtyř proher v pěti zápasech spravili chuť, když ve čtvrteční předehrávce 19. kola O2 extraligy deklasovali domácí Slavii 6:2. O výhře Středočechů bylo rozhodnuto prakticky již po první třetině, kterou Müllerův tým vyhrál 3:0. Třetí prohru Slavie na vlastním ledě v řadě sledovaly vyprázdněné tribuny, na zápas dorazilo jen 2934 diváků.

Foto: René Volfík, ČTK

Jaroslav Kalla z Kladna kličkou překonává brankáře Slavie Stanislava Nerudu.

Článek

Slavia vstupovala do zápasu zatížena vědomím, že poslední dva domácí duely nejenže nezvládla, navíc v nich ani jednou nedokázala skórovat. A na jejím herním projevu to bylo patrné. Hned ve druhé minutě putoval na trestnou lavici kladenský Mudroch, Pražané ale gólmana Kopřivu vůbec neohrozili.

To Kladno hned z první nebezpečnější šance udeřilo. Tomanovo nahození z levého křídla ještě stačil Neruda držadlem své hole zastavit, proti Kuchlerově bekhendové dorážce, při níž se kotouč otřel o horní tyčku, už ale zareagovat nedokázal. V desáté minutě bylo Slavii ještě hůř. Patera elegantním způsobem zavezl puk do útočné třetiny, předložil jej Kuchlerovi, který mohl slavit svůj druhý gól.

Tím však ještě kladenská gólová smršť neskončila. Při hře ve čtyřech zapomněla domácí obrana na Kallu, ten si položil Nerudu k ledu a do zcela prázdné klece pohodlně zvýšil na 3:0. Kdo si myslel, že ve druhé třetině se obraz hry změní, byl na omylu. Ve 24. minutě mířila na jediného slávistického beka hned trojice hostů, Neruda ale ještě Frolíkovu střelu dokázal zastavit.

Po chvíli se oba hráči střetli ve vzájemném souboji znovu a tentokrát již kladenský útočník zvyšoval na 4:0. Totálních zmatků v obraně Pražanů mohl hned vzápětí využít Kaberle, jeho dělovka jen orazítkovala tyč. Místo páté trefy Kladno inkasovalo, ihned z protiútoku totiž našel mezeru mezi Kopřivovými betony Havel. Slavia se tak na domácím ledě prosadila po dlouhých sto šedesáti osmi minutách a jednačtyřiceti vteřinách!

Neruda po pátém gólu přenechal místo Furchovi

Jenže myšlenky na obrat měly jepičí život - Kladno je zarazilo už za necelou minutu. Divišův pokus pohotově tečoval mimo Nerudův dosah Patera. To už bylo příliš i na slávistického brankáře, který z jedenácti střel pětkrát inkasoval. Své místo tak přepustil Dominiku Furchovi. Ani on ale nedokázal kladenské euforii zabránit. Po přesně třech minutách pobytu na ledě jej z dorážky překonal Steiler. A to ještě, kdyby neminul branku, mohl přidat sedmý gól Kalla...

Chtěl bych celé mužstvo pochválit, že zápas zvládlo psychicky. Ale jedna vyhraná bitva válku nedělá, musíme v tom pokračovat,“ prohlásil Petr Kasík, asistent trenéra Kladna.

Ve třetí třetině již tempo hry viditelně opadlo, což ovšem Kladnu vadit nemuselo. I přesto byli Müllerovi svěřenci i nadále nebezpečnější, což dokumentovaly nadějné možnosti Diviše s Mudrochem. Kosmetickou úpravu pak dal skóre v 57. minutě Vašíček, který v přesilové hře upravil na konečných 2:6 v neprospěch Slavie. <span>Dneska bylo všechno špatně. Těžko se hledají nějaká pozitiva,“ zlobil seJiří Čelanský, asistent trenér.</span>

Hokejová O2 extraliga - předehrávka 19. kola
HC Slavia Praha - HC Geus Okna Kladno 2:6 (0:3, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Havel (Vondrka, Červenka), 57. Vašíček (Havel, Červenka) - 6. Kuchler (Steiler, Eberle), 10. Kuchler (Patera), 16. Kalla (Toman, Horna), 27. Frolík (Kalla, Mudroch), 29. Patera (Diviš, Tomajko), 32. Steiler (Frolík, Mudroch). Rozhodčí: Minář, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 11:6, navíc Kolařík 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 2934.
Slavia Praha: Neruda (29. Furch) - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Kolařík, Drtina, Žižka, Roth, Špelda - D. Hruška, Beránek, Doležal - Havel, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Ondráček, Endál, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Kladno: M. Kopřiva - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Trončinský, Toman, J. Dlouhý - Diviš, Patera, Tomajko - Valský, Čurilla, Bílek - Horna, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice