Hlavní obsah

Všechno špatně, takhle hokejová Slavia fanoušky do haly nevrátí

grg, škvSport.cz

V posledních dvou sezónách hokejisté Slavie Praha nekončili základní část na horším než druhém místě a v play-off hráli dvakrát finále. Zlaté časy ale pomalu vyprchávají, loňský šampión se v posledních zápasech mimořádně trápí v koncovce a klesl v tabulce na aktuální šestou příčku. Naposledy Slavia selhala na vlastním ledě, když s Kladnem ve čtvrtek prohrála vysoko 2:6.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér hokejistů Slavie Růžička a jeho zkroušení svěřenci na střídačce

Článek

"Dneska bylo všechno špatně. Těžko se na tomhle zápase hledají nějaká pozitiva,“ tvrdil těsně po zápase s nazlobeným výrazem ve tváři slávistický asistent Jiří Čelanský. Jeho nadřízený Vladimír Růžička zpravidla na pozápasové tiskovky s novináři nechodí, ale i tak se dalo odhadnout, co se v duši bosse střídačky Slavie odehrává.

Vašíček: Asi nám chybí trochu srdíčka

"Myslím si, že nám k tomu Vláďa (trenér Růžička) něco řekne. A asi pěkně důrazně," tušil obránce Jiří Vašíček. "Propadli jsme skoro ve všem a Kladno bylo jasně lepší. Musíme si všichni sáhnout do svědomí a začít hrát jinak, a hlavně bojovat. Možná nám chybí trochu toho srdíčka," sypal si popel na hlavu jeden ze čtvrtečních střelců Slavie.

"To už bylo úplně k ničemu. Já tady nejsem od střílení gólů, ale kvůli jejich zabraňování a bohužel jsme jich dostali šest," komentoval Vašíček svůj gól za stavu 1:6. Střílení gólů, to je poslední dobou velká bolest sešívaných. V předchozích pěti zápasech nastříleli jen šest branek, dvakrát vyšli dokonce před vlastním publikem zcela naprázdno. A dlouho se trápili i proti Kladnu, až po 168 minutách přetrhl domácí střeleckou neschopnost Lukáš Havel.

"Právě proto, že nedáváme moc gólů, tak jsme chtěli hrát dobře v obraně. A pak dostaneme během první třetiny tři góly. V kabině jsme si mezi sebou něco řekli, ale bohužel se to nezvedlo. Nevím, co se s náma děje. Přitom doma chceme hrát tak, abysme soupeře pod tlakem sevřeli a vytvořili si šance. Ale nedaří se a nejde to téměř nikomu," uznal Vašíček.

Mizerná hra před mizernou návštěvou

Jenže vyhecovat se k mimořádnému výkonu v obrovské O2 Areně, kam ve čtvrtek dorazily sotva tři tisícovky diváků, také není zrovna jednoduché. "Já chápu, že lidi tady v Praze mají i jiné zájmy, je poměrně drahé vstupné, a tak dále... Ale v takové atmosféře se prostě těžko hraje. Je to velká hala a když přijdou sotva tři tisíce, tak je to, jako kdyby tu skoro nikdo nebyl," mrzí obrovitého obránce.

"V předchozích letech jsme hráli na špici a byli dvakrát ve finále a fanoušci bohužel stejně nechodí ... Je to pro nás těžké, protože bysme je teď potřebovali a určitě by nám pomohli," pokračoval Vašíček.

Zároveň ale chápe, že si za současnou situaci mohou hráči sami. "Je fakt, že takovým výkonem jako s Kladnem je nepřilákáme. Je to všechno závislé na tom, jak budeme hrát a pak nám snad i lidi pomůžou. Musíme se s tím poprat a hrát alespoň pro ty lidi, kteří přijdou. A odevzdat na ledě všechno, abysme přitáhli i další," přeje si.

Patera: Slavia Beránkovy narozeniny oslaví jiným vítězstvím

Poslední porážkou navíc slávisté překazili předčasnou oslavu 40. narozenin svého kapitána Josefa Beránka, jenž před zápasem od vedení klubu obdržel dres s čtyřicítkou a luxusní hodinky. "Pepa mi říkal, že v tomhle věku není moc co slavit," usmíval se po utkání kladenský vůdce Pavel Patera, jehož čeká stejné jubileum za dva roky.

A snažil se uchlácholit fanoušky pražského klubu: "Slávisté se z porážky určitě rychle oklepou a budou to moct ještě oslavit nějakým jiným vítězstvím."

Reklama

Související témata: