Hlavní obsah

Zlín - Třinec 4:6Třinec vyhrál přestřelku ve Zlíně a je první

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Lučka 1 : 0
22. Květoň 1 : 1
24. Lojek 1 : 2
27. Köhler 2 : 2
29. Záhorovský 3 : 2
37. Růžička 3 : 3
40. Balaštík 4 : 3
47. Polák 4 : 4
49. Martynek 4 : 5
58. Bonk 4 : 6

Hokejisté Třince potvrdili v 19. kole extralize, že jsou nejlepším celkem na kluzištích soupeřů a vyhráli ve Zlíně 6:4. Oceláři se po divoké přestřelce, kterou ovládli ve třetí třetině, vyhoupli do čela extraligové tabulky. Svěřenci Zdeňka Venery prohráli již třetí zápas za sebou na domácím ledě.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Třinec zvládl utkání ve Zlíně i bez zraněného gólmana Duby.

Článek

Atraktivný souboj Zlína a Třince nabral tempo od úvodního buly. O vedení Zlína se zasloužil sváteční střelec Lučka, který si najel před gólmana Dubu a nadvakrát ho překonal parádní trefou. Pro Třinec byl úvodní inkasovaný gól další citelnou ztrátou, neboť Duba se při zákroku zranil a jeho post zaujal náhradník Hamerlík.

Zlín měl na začátku sedmé minuty výhodu přesilové hry, neboť za katr odešel Pospíšil. Berani početní výhodu nesehráli dobře a Hamerlík prakticky nemusel zasahovat. Třinec se z úvodní branky otřepal a velkou příležitost měl Polanský.

Vzápětí se hostům naskytla úvodní přesilovka, jenže Štůrala dostal ve zlínské svatyni opět přednost před Sedláčkem, odolal spršce střel. Ve čtrnácté minutě předvedl ukázkový semafor po střele Martynka. Horké chvilky zažil Zlín při vyloučení Kollára, téměř celé dvě minuty se usadil Třinec v útočném pásmu, ale finální zakončení chybělo. Nejblíže byl k vyrovnání Polák, ale netrefil branku.

Druhá dvacetiminutovka přinesla nebývalý počet šesti branek, když tři padly na každé straně. Třinec měl do třetiny úspěšný vstup. Nejdříve vyrovnal Květoň a vzápětí Lojek si najel do prostoru mezi kruhy a překonal Štůralu. Domácí odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, po ofenzivní lavině Leškova útoku Hamerlík vyrazil před sebe střelu Lešky a Köhler kotouč dorazil do odkryté sítě. Zlín předvedl ve 29. minutě parádní akci, neboť Filip Čech zpoza branky přihrál ukázkově na hůl Záhorovského, který zasunul kotouč do sítě. ¨

Zlínský tlak sílil, nicméně k dalšímu gólu nevedla ani výhoda přesilovky při prohřešku Polanského. Na druhé straně dvakrát nebezpečně pálil Kohn. Na ledě se poté začalo jiskřit, přibyla řada osobních soubojů a trestná lavice nevychladla. Diváci viděli i dvě potyčky mezi Švrčkem a Polákem a poté byli v hlavní roli Míka a Hampl. Hosté srovnali krok zásluhou kanonýra Růžičky, ale Berani šli dvacet sekund před druhou sirénou opět do vedení. Vyloučení Kohna potrestal kapitán Balaštík.

Divoký zápas a ofenzivní hokej pokračoval i ve třetí třetině. Třinec opět srovnal krok, neboť kotouč po střele Poláka doklouzal za brankovou čáru. Vzápětí hosté využili podruhé v zápase přesilovou hru, když vyražený kotouč usměrnil do sítě Martynek. Zlín se snažil, ale k vyrovnání nevedly ani dvě přesilovky. Přišel zákonitě trest z hole navrátilce Bonka, který poslal Oceláře letos premiérově do čela extraligové tabulky. Zlínu nepomohla k bodům ani závěrečná power play.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 4:6 (1:0, 3:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. Lučka (Kubiš), 27. Köhler (Balaštík, Leška), 29. Záhorovský (F. Čech), 40. Balaštík (Köhler, Linhart) - 22. D. Květoň (Martynek, Peterek), 24. Lojek (Pospíšil), 37. M. Růžička (Polanský, Seman), 47. V. Polák (Bonk), 49. Martynek (Peterek, Malec), 58. Bonk (Peterek). Rozhodčí: Homola, Hradil - M. Čech, Poruba. Vyloučení: 9:10, navíc Kohn, D. Květoň (oba Třinec) oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4604.
Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek, Švrček, Míka, Lučka, Bořuta, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Třinec: Duba (6. Hamerlík) - Zíb, Hrabal, Malec, Seman, Cartelli, Výtisk, Lojek - Kanko, V. Polák, Bonk - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Tomas, Hampl, Pospíšil. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice