Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 3:4Karlovy Vary doma opět prohrály, s Libercem již podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Bartovič 0 : 1
3. Podkonický 0 : 2
10. Košťál 1 : 2
28. Kristek 2 : 2
31. Hlaváč 2 : 3
45. Kašpařík 2 : 4
57. Zaťovič 3 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Liberce v pátek podruhé v sezóně porazili mistra z Karlových Varů a opět na jeho ledě, tentokrát 4:3. Západočeši tak pokračují v nepřesvědčivých výkonech v domácím prostředí, v nové KV Areně prohráli sedmé utkání z deseti.

Článek

Liberec začal od prvních vteřin zápasu velice aktivně. Již ve 28. vteřině provětral betony Mensatora Hlaváč. Ve druhé minutě již Severočeši vedli. Z velkého úhlu vystřelil Bartovič a puk skončil za zády domácího gólmana. A to nebylo ze strany Tygrů vše. Ve třetí minutě ujel po levém křídle Podkonický a střelou z kruhu do levého růžku opětovně rozesmutnil domácí diváky.

Západočeši otřeseni nešťastným vstupem do zápasu, se jen těžko dostávali za červenou čáru. Liberec mohl své vedení zvýšit při následném čtyřminutovém vyloučení Skuhravého, ale Energie se v oslabení ubránila a v 10. minutě snížila pro ní nepříznivý stav zásluhou Koštála, který vystřelil z mezikruží. Karlovarští po vstřelené brance ožili. V gólových šancích se postupně ocitli Kristek a Hluchý.

Druhá třetina v rozmezí 21. a 28. minuty upadla do podprůměru. Hra se odehrával ve středním pásmu bez výraznějších šancí z obou stran. Ve 28. minutě ukončil nudu na ledě závar v brankovišti před Pincovou brankou. V nepřehledné situaci puk za jeho záda zasunul Kristek.

Gól však domácí nepovzbudil a hosté je začali výrazně přehrávat. Ve 31. minutě ještě Mensator se štěstím zabránil svojí hokejkou, aby střela Nedvěda pronikla za jeho záda. Útok Tygrů však pokračoval a Hlaváč střelou švihem po ledě vrátil vedení na stranu hostí.

Domácí od této chvíle kupili chybu na chybu. Po zaváhání Tribuncovse ujížděl na branku domácích opět agilní Hlaváč. Tribuncovs ho v brankové příležitosti faulovat za cenu nařízeného trestného střílení. K jeho exekuci se rozjel sám Hlaváč, ale tentokrát byl Mensator připraven. Do konce druhé třetiny ještě za Mensatorem zazvonila tyč.

Hosté i v poslední třetině předváděli na karlovarském ledě sebevědomý výkon, který ve 45. minutě, po zaváhání Mensatora, korunoval brankou Kašpařík. Domácí pokračovali po zbytek zápasu v herní krizi. Liberec s přehledem udržoval Energetiky na distanc od své branky.

Naopak v šancích se ocitli postupně Víšek a Bartovič .To již se hrálo za pískotu domácích tribun. Jiskřičku naděje pro domácí vykřesal v 57. minutě Zaťovič, po nezištné přihrávce od Zuckera. Ještě v 60. minutě mohli Karlovarští vyrovnat. Trenér Paleček odvolal z ledu Mensatora a Němec bombou od modré orazítkoval tyč branky Bílých Tygrů. Liberec si tak připsal třetí výhru z posledních čtyř zápasů.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Košťál (Hluchý), 28. Kristek (Melenovský), 57. Zaťovič (Tribuncovs, Zucker) - 2. Bartovič (V. Nedorost), 3. Podkonický (Hlaváč), 31. Hlaváč (Podkonický, P. Nedvěd), 45. Kašpařík (V. Nedorost). Rozhodčí: Hribik, Kubeš - Charvát, Bádal. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 4013.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Mucha, Tribuncovs, Čutta, Dobroň, Hájek, Prošek, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Skladaný - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Hluchý, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Liberec: Pinc - Holub, DeSantis, Moravec, Hunkes, Čakajík, Rýgl, Jareš, Spiller - Podkonický, P. Nedvěd, Hlaváč - Bartovič, Kašpařík, V. Nedorost - Víšek, Plodek, Klimenta - Vantuch, Blatný, Packard. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články