Hlavní obsah

Salfický bral po Somíkově trefě v závěru porážku na sebe

PARDUBICE

Po šesti výhrách ze šesti zápasů při comebacku do hokejové extraligy v dresu Plzně skončila série gólmana Dušana Salfického v pátek v Pardubicích. V městě, kde začínal kariéru, musel strávit krutou porážku, neboť rozhodující gól na 2:3 inkasoval od Radovana Somíka osm vteřin před koncem. Salfický bral porážku na sebe, protože ráně z úhlu z pravé strany měl podle svých slov v cestě do sítě zabránit.

Foto: Petr Eret, ČTK

Brankář Dušan Salfický v dresu Plzně.

Článek

"Viděl jsem souboj v rohu, přilepil jsem se na tyčku, protože jsem věděl, že Radovan do toho chce bouchnout. Slyšel jsem cvaknout tyč a najednou se to kutálelo po lýtku. Byl jsem sám zvědavý na obrazovku, kudy to tam prošlo," kroutil Salfický po zápase nevěřícně hlavou. "Nechápu to. Víc k tyči jsem se nalepit nemohl. Kdybych teď dal Radovanovi tisíc puků, nedá tam ani jeden."

Ideální sestava 19. kola extraligy podle Sport.cz
Schwarz (Ml. Boleslav - potřetí v sestavě kola) - Toman (Kladno), Pilař (Litvínov) - V. Polák (Třinec), Dopita (Brno), Somík (Pardubice).

Přesto dával za inkasovaný gól vinu jen sobě. Fakt, že se Somík k zakončení dostal, nebral v potaz. "Nedá se to hodit na někoho jiného. Metr od čáry nemůžu dostat gól. Mrzí to hodně. Kluci předvedli kvalitní hokej a já jsem je tím připravil minimálně o bod," řekl Salfický.

Vystoupení v Pardubicích nebral sedmatřicetiletý dvojnásobný mistr světa jako nic zvláštního, protože zde chytal za Plzeň a potom také v dresu Sparty. Spíše si užívá, že při svém angažmá v prvoligovém Ústí nad Labem dostal šanci opět si zachytat v nejvyšší soutěži. Jak dlouho v Plzni nakonec bude, nechává na vedení obou klubů. "Když bude zájem, tak se střídavý start prodlouží třeba dál. Nezaobírám se tím, řeší se to zápas od zápasu," dodal Salfický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice