Hlavní obsah

Trápení Sparty se prohlubuje, Zlín se na výhru ani nenadřel

PRAHA

Mizérie hokejové Sparty eskaluje. Po třech prohraných duelech v řadě nezabrali Hynkovi svěřenci ani ve 20. kole proti Zlínu, kterému po matném výkonu podlehli 0:3. Ševci vedli už po necelých třinácti minutách o dvě branky, čímž vyhnali z ledu gólmana Přikryla. Pražané si za celých šedesát minut nevytvořili souvislejší tlak, a tak si Zlín připsal jednu ze snadnějších výher.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vítězna radost hokejistů Zlína na ledě Sparty.

Článek
Fotogalerie

Sparta vstoupila do utkání letargicky a hned v úvodních vteřinách hry se až před Přikryla postupně dostali Čech se Sivákem, ještě ale neuspěli. Domácí tato varování příliš vážně nebrali, a tak přišel trest. Kolem pravého mantinelu se do útočné třetiny protáhl Záhorovský a střelou na bližší tyč našel skulinu v Přikrylově výstroji.

I přes inkasovaný gól sparťané na tempu nepřidali, Gulašiho střela do horní tyčky byla pouho výjimkou. Ve 13. minutě navíc Zlín udeřil podruhé. Rachůnkova dělovka lehce škrtla Přikrylovu lapačku, přesto skončila v síti. Tím byl Přikrylův osud zpečetěn, již po necelých třinácti minutách přepustil místo Cháberovi.

Konečnou podobu dal skóre Balaštík

V závěru první části Sparta přeci jen zabrala, na skóre se to ale neprojevilo. Černoškův projektil totiž znovu zastavila tyč, Tonovu individuální akci pak zneškodnil Sedláček. Právě Petr Ton byl jedním z mála hráčů Pražanů, kteří snesli přísnější měřítko. I v druhé třetině si ale vylámal zuby na spolehlivém Sedláčkovi.

Domácím fanouškům pozvolně se svými oblíbenci docházela trpělivost a z tribun se nejednou ozval nesmělý pískot. Ten mohl být ještě silnější, kdyby Důras nenasměroval svou střelu zápěstím jen do tyče.

V pětačtyřicáté minutě ujela dvojice hostů do přečíslení, Leška ale uklidňující třetí gól nepřidal. Na druhé straně zase šikovně tečoval pokus od modré Broš, kotouč jen o centimetry přelétl horní tyčku. V 49. minutě vypálil ihned po vyhraném buly Balaštík a Chábera nestačil proti pohotové střele vůbec zareagovat. Sparta se již na závěrečný odpor nezmohla a připsala si již čtvrtou prohru v řadě.

HC Sparta Praha - PSG Zlín 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Záhorovský (Balán), 13. Rachůnek (Švrček, Důras), 49. Balaštík (Leška). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:10. Bez využití. Diváci: 5186.
Sparta Praha: Přikryl (13. Chábera) - Vykoukal, J. Mrázek, Černošek, Gulaši, Vojta, Jan Hanzlík, S. Hudec - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - M. Látal, Hlinka, Ručinský - Hromas, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek, F. Výborný a Dušek.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Důras, Kollár, Rachůnek. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata: