Hlavní obsah

Ještě nepanikaříme, říká Martinec

Marek Burkert

Ani největší letní posila hokejové Slavie, exsparťan Patrik Martinec, zatím nedokáže vytrhnout mistra ze střelecké bídy, byť patří v Edenu mezi tři útočníky, kteří dokázali dát gól. Jeho bývalý tým teď sice vévodí extralize, ale nostalgií za dobrými výsledky technický centr prozatím netrpí.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Patrik Martinec (zcela vpravo) ještě s bývalými spoluhráči ze Sparty

Článek

"Nijak se nezabývám tím, že je Sparta nahoře. Spíš by bylo dobré konečně vyhrát, to je jediný možný recept na naši neslavnou situaci," připomíná hubený dvoubodový zisk slávistů. Kouč Růžička dal včera týmu volno a nechal hráče psychicky orazit. Sám pak připravoval terapii, která má probudit křečovité slávisty, z nichž se kromě Martince gólově prosadili už jen Sup, Tomica a Kuntoš.

Útoky nejsou ideálně sehrané

"Nadšený trenér není, ale do ničeho nás nutit nemusí, potřebujeme se prostě jen chytit," upozorňuje 32letý hráč. Na špatných výsledcích mistra se podle něj odráží několik faktorů. "Souhra jednotlivých řad určitě není ideální a bude nutné ji pilovat. Při zakončení máme také dost smůly, přitom na druhé straně se puk v nejnevhodnější okamžiky odráží na hokejky soupeře."

Slávisty ale pozice u dna tabulky neděsí, dobře vědí, že za dalších pět kol můžou být někde jinde. "Nepanikaříme, ani se nesnažíme na sebe vzájemně něco házet. Když každý začne u sebe, tak se nám zase začne dařit," myslí si Martinec.

Reklama

Související témata: