Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 2:3Slavia vyhrála v Plzni, novic Kůrka získal dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kůrka 0 : 1
13. Červenka 0 : 2
18. Scofield 1 : 2
57. Straka 2 : 2
64. Drtina 2 : 3

PLZEŇ

O moc lepší premiéru v dresu hokejistů Slavie si Tomáš Kůrka nemohl přát. Reprezentační útočník, který do pražského celku nedávno zamířil výměnou z Českých Budějovic za Tomáše Micku, gólem a asistencí zařídil nedělní vítězství Slavie 3:2 po prodloužení v Plzni. Ta sice dokázala v závěru v dvojnásobné přesilovce vyrovnat, v prodloužení ale rozhodl Drtina.

Článek

Poprvé ve slávistickém dresu ex-budějovický Tomáš Kůrka, kterého trenér Růžička postavil k nejproduktivnějšímu hráči soutěže Červenkovi. Reprezentační duo bylo na ledě od úvodních minut cítit. Plzeň sice zahájila tlakem, jenž ukončila minela obránce, který se nechal obejít Vondrkou. Ten předložil Kůrkovi a nová posila si osladila první start ve slávistickém dresu bleskovým gólem.

Před zápasem dostal domácí kapitán od primátora Plzně Martin Straka historickou pečeť města, což zaplněné hlediště bouřlivě ocenilo. Na Straku se ale hosté zaměřili a od úvodního hvizdu jej zdvojovali. Olympijský vítěz z Nagana si ale dokázal najít prostor, žabičkou přes celé pásmo našel najetého Bomersbacka, jehož vychytal Furch.

Slavia byla produktivnější, hned první vyloučení soupeře potrestala. Tvrdíka vrátil z trestné lavice po 33 sekundách Roman Červenka. Domácím nepomohla ani chyba rozhodčího. Tvrdík trefil projíždějícího spoluhráče Straku hokejkou do obličeje, sudí ale kompenzovali přísné vyloučení Vampoly a poslali na trestnou divícího se Čermáka. Přesilovkám Západočechů ale chyběla střelba.

Po přestávce Slavia přidala, ke spolehlivé defenzívě přidala i aktivitu v útočném pásmu a Plzeň se bránila. Ve 28. minutě fanouškům zatrnulo, po běžném zákroku zůstal na ledě Salfický. Po chvilkové přestávce ale mohl sedmatřicetiletý gólman pokračovat a v polovině duelu tygřím skokem zlikvidoval tutovku Kůrky, jenž dorážel do prázdné branky. Chvilku předtím Červenkův bekhend skončil nad domácí brankou. Plzni se podařilo snížit v závěru druhé třetiny, nahození Hanzlíka pohotově tečoval Tyler Scofield. Diváci ožili, na důrazu přidali i jejich oblíbenci a slávisté mohli být rádi, že Furch zlikvidoval šanci Bomersbacka.

Kapitán zařídil prodloužení

V závěrečné třetině nejprve Salfický vychytal Brandu, na druhé straně Benák jen vztekle praštil hokejkou do mantinelu poté, co nedokázal protlačit puk za Furchova záda. K vyrovnání Plzni pomohla nedisciplinovanost soupeře. Za držení byl vyloučený Havel a když Vondrka vyhodil z vlastního pásma puk do hlediště, měli domácí minutovou dvojnásobnou přesilovku. Až devátou početní výhodu zužitkoval dorážkou Martin Straka.

Vůbec první prodloužení Slavie v letošním ročníku mohla ukončit střela Scofielda, z protiútoku dorážkou potvrdil vítězství Slavie Jiří Drtina.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 2:3 po prodl. (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Scofield (Jiří Hanzlík, Vampola), 57. M.Straka (Modrý, Vlasák) - 5. Kůrka (Vondrka, Červenka), 13. Červenka (Havel, Kůrka), 64. Drtina. Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Bádal, Pavlovič. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1.  (m. Čermák, Branda). Diváci: 7981.
Plzeň: Salfický - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, O'Brien, Dobrovolný - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Tvrdík - Scofield, Benda, Matějovský - Adamský, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Drtina, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Doležal - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - Branda, Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec