Hlavní obsah

Nervozita tam byla, přiznal po výhře v Plzni spokojený Kůrka

PLZEŇ

Vydařený start v novém působišti má za sebou hokejista Slavie Tomáš Kůrka. Reprezentační forvard do pražského celku zamířil výměnou za Tomáše Micku a v nedělním extraligovém duelu v Plzni pomohl novému zaměstnavateli gólem a asistencí k vítězství 3:2 po prodloužení. „Nervozita tam byla,“ přiznal po zápase Kůrka v rozhovoru pro Sport.cz a deník Sport.

Článek

Slavia před zaplněnými tribunami šla rychle do vedení a první gól si připsal právě nováček Kůrka. „Šli jsme do přečíslení dvou na jednoho, Michal Vondrka mi dal puk přesně na hokejku a já jsem už zakončoval do poloprázdné branky,“ popsal svůj zásah reprezentační forvard. „Jsem hlavně rád, že tým zvítězil. Byla cítit síla a zkušenost,“ dodal sedmadvacetiletý útočník.

Kůrku zařadil trenér Růžička do formace s nejproduktivnějším hokejistou soutěže Romanem Červenkou, jenž po přihrávce Kůrky zvyšoval. „Roman je jeden z nejlepších hráčů v lize, spolupráce s ním je parádní,“ vyhovuje nová pozice Kůrkovi. „Já se ještě trochu hledám, přeci jen jsem čtrnáct dnů nehrál zápas. Jsem ale spokojený s vítězstvím, chci týmu odvádět maximum,“ dodává.

Slavia dlouho odolávala tlaku Západočechů, doplatila ale na vyloučení. To deváté potrestal v dvojnásobné přesilovce Martin Straka. „Pozdní vyrovnání zamrzí, ale dva body z Plzně před vynikající kulisou jsou cenné.“

Spokojený byl i slávistický asistent Jiří Čelanský, který novou akvizici chválil. „Tomáš patřil k nejlepším hráčům. Jsme rádi, že si s Romanem Červenkou sedli a hráli výborně.“

Reklama