Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 4:2Třinec zdolal mistra a zůstal na špici extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bonk 1 : 0
15. Květoň 2 : 0
20. Kristek 2 : 1
21. Růžička 3 : 1
37. Zucker 3 : 2
58. Kanko 4 : 2

TŘINEC

Hokejisté Třince dále trůní na špici extraligy. Vedení si pojistili nedělním vítězstvím 4:2 nad Karlovými Vary, které naopak počtvrté v řadě prohrály. Vyrovnanou bitvu definitivně rozhodl dvě minuty před koncem svým premiérovým gólem v sezoně Petr Kanko.

Článek

Třinec dal okamžitě najevo, že se mu z čela tabulky nechce. Začal s velkou vervou a Sáblíka v karlovarské brance hned v první minutě zaměstnal nebezpečným pokusem Polanský. Na gól Oceláři i tak nečekali dlouho: v přesilovce pět na tři Sáblík vyrazil Zíbovu ránu přímo na hokejku Bonka, který z brankoviště snad ani nemohl netrefit. Bonk chvíli po své trefě přidal v pokračující početní převaze i bezvadnou přihrávku, ale Sáblík se bleskově přesunul a betonem zmařil Polákovi téměř jasný gól.

Mistr se v úvodu hledal. Ofenzíva, v níž kouč Paleček znovu roztrhl obě největší hvězdy Kumstáta se Skuhravým, byla devět minut neviditelná. Pak mohl znenadání udeřit Pletka, Hamerlík ale jeho střelu z mezikruží zneškodnil. Hosté jakoby vybruslili únavu z dlouhé cesty, vyrovnali se domácím v nasazení a pohybu. Zlepšený výkon paradoxně přinesl branku do jejich sítě. Květoň dostal od Martynka puk do jízdy, lehce se vyhnul Proškovi a sólo vyšperkoval efektním blafákem.

Karlovarští stačili odpovědět ještě před koncem první třetiny. Třinecký čtyřlístek v přesilovce vyšachovali rychlými přihrávkami a Kristek nekompromisně snížil. Jenže Oceláři už po 19 sekundách druhé části obnovili dvougólové vedení. Pletkovo vyloučení potrestali za pouhých devět vteřin, když znovu zaúřadovala elitní řada a Kohnův pas od zadního mantinelu přesně trefil Růžička.

Oceláři toho soupeři pozornou hrou ve středním pásmu moc nedovolili. A vývoj jim seděl. Hosté ve snaze o zvrat více otevírali prostor a pouštěli Třinec do přečíslení. Několik akcí však domácí nevyužili a Cartelli z metru nedokázal přehodit položeného gólmana.

Před druhou přestávkou však Západočeši znovu přitlačili. Po souhře šťastných okolností jim opět svitla i šance na body, třinecký Kanko totiž sklepl Zaťovičovu přihrávku Zuckerovi, který zblízka nezaváhal.

Závěr už byl spíše jen urputný souboj o karlovarské útočné pásmo. Třinec znamenitě čistil prostor před Hamerlíkem, střeleckých příležitostí měl soupeř poskrovnu. Energie se nedokázala prosadit ani ve dvou slepených přesilovkách. Ránu z milosti jí v 56. minutě mohl uštědřit Peterek, ale mířil jen do horní tyče. Vítězství však brzy pojistil Kanko, který si vyjel zpoza branky a švihem vsítil svůj první gól v sezóně.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Bonk (Zíb, Kohn), 15. D. Květoň (Martynek, Malec), 21. M. Růžička (Kohn, Polanský), 58. Kanko (Polák) - 20. Kristek (Čutta, Hájek), 37. Zucker (Zaťovič, Pech). Rozhodčí: Mikula, Minář - Kis, Prchal. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. Diváci: 3278.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Cartelli, Lojek, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kanko, Polák, Bonk - Pospíšil, Ostřížek, Tomas. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Prošek, Čutta, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Pech, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Skuhravý, Košťál - Zucker, Haščák, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín