Hlavní obsah

Tak nám poraďte vy, žádal odcházející Hlinka novináře po dalším kolapsu Sparty

Sparťanská mise Jaroslava Hlinky je u konce. Tvořivý útočník, který holešovickému celku na začátku sezóny vypomáhal kvůli tvrdým švédským daňovým zákonům, se už v pondělí stěhuje na sever Evropy do Linköpingu. A možná je i rád. Sparta prohrála doma i se Zlínem a utápí se v krizi. „Tak něco najděte a poraďte nám,“ ragoval na dotaz Sport.cz, jak se z nepříjemné situace vyhrabat.

Foto: www.hcsparta.cz

Útočníci hokejové Sparty Jaroslav Hlinka

Článek

Takto asi nevypadá radostné loučení...

Určitě to není radostné loučení. Vždycky je lepší se rozloučit vítězstvím, teď se to bohužel nepovedlo. Bohužel je to takové, jaké to je.

Není v tom trocha symboliky? Spartě se v sezóně nedaří, s trochou nadsázky se dá říct, že to k takovému závěru směřovalo.

Nemyslím si, že by ten zápas měl směřovat do nějakých hlubin. Všichni samozřejmě vidí, že výsledky nejsou ideální. Proti Zlínu to byl zase jeden z těch horších výkonů a výsledků. Ale takový je hokejový život - jednou jste dole, jednou nahoře.

Co se tedy musí změnit?

Je potřeba dát nějaký jednoduchý gól, protože se na branky strašně napracujeme. Aby přišel povedený zápas, kdy nám to tam napadá, kde se to celé zlomí. Talent totiž v mužstvu je, je potřeba jej jen probudit.

Jenže na to buzení se čeká už nejméně deset zápasů. Není potřeba přemýšlet o něčem jiném?

Tak něco najděte a poraďte nám.

Jak byste vy zhodnotil těch dvacet zápasů, které jste za Spartu odehrál?

Jakých bylo... Některé zápasy jsme odehráli dobře, některé hůř, některé špatně... Když to jde a vyhrává se, je to strašné jednoduché, všichni se s týmem ztotožňují. Důležité ale je umění dostat se z krize. Sezóna je strašně dlouhá, ještě není ani její půlka. Proto není čas na to, aby se nad tímto týmem lámala hůl. Počkejme na únor nebo březen, kdy se bude lámat chleba. Věřím tomu, že mužstvo sílu má a že ji ještě ukáže.

A spokojenost s vlastními výkony?

Mohlo to být lepší. O mých výkonech platí to, co jsem řekl o celém týmu.

Kdy do Linköpingu odlétáte?

V pondělí. Hned ten den už budu hrát zápas.

Jak se tam těšíte?

Mám tam podepsanou smlouvu, věděl jsem, že tam budu odjíždět. Počítal jsem s tím. Těším se na každý zápas. Je jedno, jestli tady nebo ve Švédsku.

Sledoval jste, jak na tom váš budoucí klub je?

Určitě jsem to sledoval. Stejně tak teď budu sledovat kluky ve Spartě.

Reklama

Související témata: