Hlavní obsah

Litvínovský Trávníček hattrickem skolil Liberec

LITVÍNOV

Hatttrickem se útočník Michal Trávníček podílel na nedělním vítězství hokejistů Litvínova nad Libercem. Nejprve otevřel skóre a ve třetí třetině se prosadil dokonce dvakrát v oslabení. Třígólový kousek si v extralize zopakoval po pěti letech, když tehdy dal tři góly doma Spartě.

Článek

Každý z jeho nedělních zásahů byl úplně jiný. „Před první brankou jsem dostal od Jakuba Černého super přihrávku na modrou čáru. Dojel jsem si pro puk a všiml jsem si, že mě stíhá Čakajík, a tak jsem zkusil blafák. Druhý gól pro mě vypracoval Roman Vopat, který mi krásně přihrál do střelecké pozice, a tak jsem do puku jen plácnul. Třetí gól byl při soupeřově power play do prázdné branky,“ líčil Trávníček.

Kolik zaplatí za hattrick do týmové kasy? „Každý rok se taxa zvedá, takže nevím,“ usmál se střelec. Letos se mu přitom moc nedařilo. „Jsem rád, že mi to tam konečně napadalo. Od naší formace se góly tolik nečekají, takže jsme odvedli něco navíc. V první třetině nás podržel brankář Franěk. Zápas byl dost vyhecovaný, oběma týmům šlo o potřebné body. Hrálo se hodně fyzicky, což mi vyhovuje,“ vykládal litvínovský útočník.

Litvínov trestal naše chyby, mrzelo Pince

Liberecký brankář Marek Pinc ještě v létě s Litvínovem trénoval, všechny jeho hráče dobře zná. „Trávníček je největší dřevák a dal mi tři góly,“ prohodil s úsměvem. „Asi si to střelecké probuzení schovával proti nám. Ani na litvínovském tréninku před sezónou mi moc gólů nedával, a najednou takový nářez. Žádné hecování ale neproběhlo,“ uvedl gólman.

A jak hodnotil zápas? „První třetinu jsme měli vyhrát aspoň 3:1. Franěk v litvínovské brance to tam několikrát chytal, ani nevěděl, jak. Škoda, že jsme nedali víc gólů. Litvínov hrál chytře. Dělali jsme chyby, které domácí potrestali. Zápasy v Litvínově jsem si jako soupeř v minulosti často užíval a častokrát jsem tady vyhrál. Tentokrát to nevyšlo,“ pokrčil rameny Pinc.

Liberec měl za sebou těžkou sérii. „Hráli jsme hodně venku a myslím, že se i přes porážku v Litvínově zvedáme. Extraliga je moc vyrovnaná a teď se pokusíme porazit v příštím kole Třinec,“ dodal liberecký gólman.

Reklama

Související témata: