Hlavní obsah

Rozsah Haškova zranění bude znám nejdříve ve středu

PARDUBICE

Hokejový brankář Dominik Hašek, který se zranil v nedělním extraligovém utkání Pardubic v Českých Budějovicích, zatím netuší, jak dlouho bude mimo hru. Ještě během zápasu byla čtyřiačtyřicetiletá legenda s podezřením na natažení úponu dvojhlavého stehenního svalu převezena na vyšetření do pardubické nemocnice, ale výsledky dalších plánovaných vyšetření budou známy nejdříve ve středu. Klub to v pondělí uvedl v oficiální tiskové zprávě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Pardubic Dominik Hašek se zranil.

Článek

V neděli Hašek absolvoval ultrazvukové vyšetření a v průběhu dnešního dne bude provedena i magnetická rezonance. "Přesný rozsah zranění a předpokládaná doba léčení bude stanovena až na základě výsledků těchto vyšetření, které budou známy nejdříve ve středu," prohlásil v tiskové zprávě generální manažer Zbyněk Kusý. Hašek tak bude mužstvu určitě chybět v úterní dohrávce 16. kola na ledě Karlových Varů.

Olympijský šampión z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru musel odstoupit ve 14. minutě utkání za stavu 0:0. Do té doby si připsal osm úspěšných zákroků. Eaton i bez něj na jihu Čech uspěl a vyhrál 4:1. Haškův náhradník Martin Růžička pustil za svá záda jedinou z dalších 40 střel Mountfieldu.

Pardubický trenér Václav Sýkora doufá, že bude Hašek co nejdříve zpátky. "Otázka gólmana je vždycky hodně citlivá a je snadnější nahradit hráče v poli než brankáře. Ale my věříme, že to není nic vážného, bude to otázka krátkého času, než se dá Dominik zase dohromady, a to období musíme překlenout," řekl novinářům Sýkora. "Dominik ale musí podstoupit důkladná vyšetření, aby se přišlo na to, v čem je problém, a podle toho se řešilo dál léčení nebo klid. Rozhodně se nesmí nic uspěchat."

Hašek, který se vrátil k hokeji po předchozím působení v Detroitu po roční pauze, si drží v této sezoně z 15 utkání průměr 2,54 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,8 procenta. V nejbližších zápasech budou Pardubice spoléhat na Růžičku, jemuž bude krýt záda Vladislav Koutský, který chytá v prvoligové Chrudimi.

Reklama

Související témata: