Hlavní obsah

Kuriózní zranění hokejisty v Kladně: útočník Čurilla se zapálil v kabině

PRAHA/KLADNO

Hokejisté Kladna museli po nedělním extraligovém utkání s Mladou Boleslaví spolknout kromě hořké porážky 0:1 i další nepříjemnou událost. Jen pár minut před začátkem zápasu se jim totiž v kabině zranil útočník Marek Čurilla a to dosti kuriózním způsobem, když si sám způsobil popáleniny. Při neopatrné manipulaci s ohněm mu totiž vzplály nohy potřené emulzí obsahující líh.

Článek

Na místech, kde vládne led a chlad byste asi podobné zranění nečekali. Jenže v neděli odpoledne se kabina hokejistů na zimním stadiónu v Kladně stala svědkem malého drama. Třiadvacetiletý forvard Marek Čurilla si jako před každým utkáním namazal nohy masážní emulzí a pak si všiml, že mu z nášivky na výstroji trčí nevzhledné nitě.

Rozhodl se je odstranit jednoduchým způsobem - zapalovačem. Jenže než si uvědomil, že hokejová výbava z umělých vláken a emulze obsahující hořlavý líh se s ohněm hodně rychle stanou špatnými kamarády, bylo málem pozdě. Čurillovi doslova začala hořet stehna. Nebýt rychlého zásahu spoluhráčů a lidí v kabině, kteří jej vodou uhasili, mohla celá událost skončit tragicky.

I tak skončil mladý hokejista s ošklivými popáleninami v nemocnici a bude muset docházet na převazy. Kladno se bez něj bude muset v následujících zápasech obejít. "Marek má na obou nohách popáleniny druhého stupně, na některých místech byl spálen až do masa. V nejbližších zápasech určitě nebude moci nastoupit," potvrdil Sport.cz mluvčí HC Geus Okna Kladno Miroslav Bureš.

Reklama

Související témata: