Hlavní obsah

Gólman Duba má jen natažené vazy, chybět bude dva týdny

TŘINEC

Brankář třineckých hokejistů Tomáš Duba bude s poraněným kolenem marodit přibližně dva týdny. Pondělní vyšetření na magnetické rezonanci neodhalilo vážnější poškození, natažené vazy v koleni si vyžádají pouze čtrnáct dní klidu.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Brankář Třince Tomáš Duba

Článek

Duba se zranil v šesté minutě pátečního extraligového duelu ve Zlíně, který místo něj dochytal Peter Hamerlík. Obavy z vážnějšího zranění se však nenaplnily. "Po reprezentační pauze by se měl vrátit. Lékaři odhadli dobu léčby asi na dva týdny," řekl v pondělí mluvčí Ocelářů Ivo Pullmann.

Třinec na pozici dvojky mezitím povolal z farmy v Šumperku Alexandra Hyláka, který kryl záda Hamerlíkovi už v nedělním zápasu s Karlovými Vary. Se stejnou dvojicí půjde vedoucí tým extraligy rovněž do posledních dvou střetnutí před reprezentační pauzou v Liberci a se Spartou.

Dlouho nebude Ocelářům scházet ani opora zadních řad Jan Výtisk, který si taktéž ve Zlíně narazil žebra. Podle prvních prognóz měl mít od hokeje až měsíc klid, po dnešním vyšetření u lékařů však není vyloučeno, že do hry zasáhne ještě na konci tohoto týdne.

Reklama

Související témata: