Hlavní obsah

Třinec si užívá první místo po sedmi letech

Vladimír KolářPrávo

Třinečtí Oceláři se vyhřívají v čele hokejové extraligy, to v klubu zažili naposledy po čtrnáctém kole v sezóně 2002/03. Nejvýraznější postavou lídra tabulky je útočník Ladislav Kohn, který řádí po letním návratu z ciziny. „Je požitek se dívat, s jakým přehledem hraje. Takového hráče jsme potřebovali,“ chválí ho kapitán Jan Peterek.

Článek

„V třineckém týmu se skutečně cítím výborně,“ připouští Kohn, pro nějž je už k podpisu připravena smlouva do roku 2012 a hráč se chystá z Ameriky přestěhovat i rodinu. „V hokeji jsem dosáhl řady úspěchů, teď mě baví pracovat pro tým, těšit se s ostatními z výher a snít o úspěchu mužstva,“ libuje si 34letý útočník se zkušenostmi z NHL.

„Povedlo se doplnění týmu, s dobrými výsledky pak přišla sebedůvěra,“ hledá příčinu třineckého kralování jeden z trenérů Břetislav Kopřiva. Darem z nebes v rozehrané sezóně byl příchod Radka Bonka. „To je také velká posila. Vítězná nálada prospívá i práci na tréninku, vozíme body taky z cizích kluzišť a drží nás i výborní diváci. Nejsme ale v oblacích, máme za sebou sotva třetinu základní části a účet za sezónou dělá až play off,“ připomíná Kopřiva.

Reklama

Související témata: